Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

KOMENTÁŘ: Proč není práce ani tam, kde jsou zakázky

Firmy na přelomu roku získávají nové zakázky a naději, že bude lépe. Nezaměstnanost přitom stále roste. Potvrzují to nejen čísla ministerstva práce a sociálních věcí, ale i hlasy z firem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RPFFF

Rudý přízrak fights for freedom

22. 2. 2010 8:35
typicky blabol

co k tomu dodat, srovnavani CR a Danska je opravdu mimo, nehlede na to, ze na onen socialni system doplneny statem placenymi rekvalifikacemi je nutno nekde vzit penize, odpoved na tuto otazku ale v clanku nehledejte. U nas by to samozrejme dopadlo tak, ze by se jako vzdy reklo A (vypoved na hodinu), ale system rekvalifikaci - ono B - uz by se nezavedl. Rv

0 0
možnosti

ted61

22. 2. 2010 7:53
klasika

Taky to je proto že si málokdo uvědomuje že jsou tady šílené sociální odvody.  TAkže pokud budeme brát  HRUBOU mzdu 8000, zaměstnavatel dává sociálce 2520 a zdravotní 1080, takže jsme na 11 600,- a to musí ten zaměstnanec vydělat. A tady někdo plácá sbírat reference,nebo jít někde jinde nebo si založit vlastní business.

A to je správné kdo spokojený není ať se postaví na vlastní nohy aspoň si pak bude vážit toho , že někde práci sežene. A kecům o průměrné mzdě 26 000 snad nikdo nevěří nebo ano? To ano když tam započítáme platy našich ústavních darmožroutů.

TAkže  tady je problém a ne proto že majitelé firem někoho vykořisťují.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

21. 2. 2010 12:22
každý

kdo opravdu pracoval v nějaké firmě musí vědět, že ochrana pracovníka ze zákona je v ČR jenom na papíře, žádný sociální systém pro obyčejného člověka se nekoná

0 0
možnosti
EE

engels

21. 2. 2010 9:20
7

doporučení každému zaměstnavateli= každý den vyhodit jednoho zaměstnance aby ostatní makalali.

0 0
možnosti
MS

sunka007

21. 2. 2010 10:33
Re: 7

Doporuceni kazdemu schopnemu zamestanci, ktery je nespokojen v praci - odejdi ke konkurecni  nebo si zaloz vlastni business, neni nutne pracoval pod blbem nebo za malou fin. odmenu.

0 0
možnosti
EE

engels

21. 2. 2010 9:19
7

z příspěvků vyplunulo následující: podnikatel=zločinec, podvodník,zloděj,atd. Zaměstnanec=anděl se svatozáří pracující zadarmo do roztrhání těla pro kapitalistu.

Skutečnost=většína zaměstnanců je banda nepracujících zlodějů, zaměstnavatel=hlupák co se snaží být nezávislý na sociálních dávkách od státu. Kazdej kdo plive po zaměstnavatelích neví vůbec co je zaměstnant byť jednoho člověka. Ještě v žádné kolektivní smlouvě jsme neviděl, že byt tam bylo zakotveno aby zaměstnanec poctivě pracoval ,nekradl, neflákal se atd.

0 0
možnosti
MS

sunka007

21. 2. 2010 10:41
Re: 7

To je primarne blbost a lennost zamestnavatele, ze do firmy prijme lemply ci zlodeje.  Nic nebrani firmam si overovat reference (drtiva vetsina firem nedela) nebo za neplneni ukolu propustit pro neschopnost bez odstupneho (je nutne napsat vytykaci dopis).

Z popisu na me delas dojem cloveka, ktery je liny az na pudu (nulova prace se zamestnanci)  pri naboru lidi hledis spis na cenu nez na kvalitu. Muzu te ujistit ze "lacini" zamestnanci stoji ve vysledku mnohem vice nez kvalitni clovek s 2x vyssim. platem.  Problem hledej u sebe.

0 0
možnosti
FP

František Potřebný

21. 2. 2010 8:52
Z článku jednoznačně vyplývá

Z článku jednoznačně vyplývá, že kapitalisti přibírají nové zaměstnance teprve až tehdy, když zklamou všechny ostatní možnosti. Jinými slovy, když se stát aktivně zaslouží o vyloučení všech ostatních možnostech, pak kapitalistům nezbude nic jiného, než zaměstnávat.

Především to znamená úplný zákaz švarcsystému, zákaz pracovních agentur, vypuzení zahraničních dělníků, důsledná kontrola pohybu osob na hranicích, aktivní vytváření míst ve státní správě a navýšení sociálních podpor. Jen tak stát vytvoří pro podnikatele dostatečnou konkurenci pracovních sil. Jedině tak lze zajistit, aby si firmy při náboru přestali vybírat a začali navzájem přeplácet o kohokoliv. Jen tak lze zajistit slušné pracovní podmínky pro všechny občany.

0 0
možnosti
SM

stana1

21. 2. 2010 9:31
Re: Z článku jednoznačně vyplývá

Matematika asi nebyla vaší silnou stránkou. Nutit kapitalisty k tomu, aby se nechovali ekonomicky, není dost dobře možné a přitom nezapomeňte, že většina firem není v českých rukou a o státním vlastnictví raději nemluvit. Takže pakliže  kapitalisté nevygenerují alespoň nějaký zisk, odejdou z této republiky. Kdepak jsou pracovní místa a tím i odvody do státního rozpočtu a kupní síla obyvatelstva? A vaše idea na další místa ve státní sféře? Tak to by se stát nechoval  ekonomicky a prohluboval dluh. Tak to by mu na krk sedla EU a donutila jej ke škrtům, kdy jako první se škrtají sociální dávky. Se svými ideály by jste uspěl za minulého režimu, ale dnes už tato ekonomická vize není možná, protože vlastnictví není státu a pak jsme v EU.

0 0
možnosti
B

Blokař

20. 2. 2010 22:11
Cizí vši pryč.

Vyžeňme rumuny, bulhary, rusy a ukrajince a vypořádejme se s takovými zaměstnavateli, kteří se chovají jako novodobí otrokáři (Vimperská masna, jakoby a.s. apod.)

0 0
možnosti
MS

sunka007

21. 2. 2010 8:53
Re: Cizí vši pryč.

ja bych nejdrive vyhnal xenofobni blbce tveho formatu

0 0
možnosti
V

velbloud

20. 2. 2010 21:23
článek je nesmyslný

snůžka pololpravd a blábolů. Např. v porovnání se sousedním Německem je u nás daleko jednodušší zbavit se zaměstnance. To co si u nás firmy (často německé) dovolují, s tím by v Německu tvrdě narazily.

0 0
možnosti
T

tripik

21. 2. 2010 7:40
Re: článek je nesmyslný

no to mas pravdu ale vzdy to ma i rub a ne jen lic a ten rub znamena ze tam je mneohem privetivejsi podnikatelske prostredi........takze nemuzes chtit, aby meli zamestnanci same vyhody a zaroven mu hazet klacky pod nohy.....to fakt ne

0 0
možnosti

martin_simek

20. 2. 2010 20:40
Nepruzny Zakonik prace ?!

Mame prece jeden u nejlepsich ZP na svete ! Pravda, jeste je mekky, nezarucuje podnikatelu, zakazky ze zakona (jen nekterym), ale jiste se nam jej spolecne podari jeste vysperkovat :)

0 0
možnosti

martin_simek

20. 2. 2010 20:46
Re: Nepruzny Zakonik prace ?!

a ted vazne: pravda je ta, ze vsechno ma sve +/-, zname rusty i poklesy apod. A protoze jsme si sveho casu schvalili ZP, ktery byl mene vyhodny pro podnikatele a ochranoval vice zamestnance (nerikam, zda je to dobre ci spatne), ted prichazi ta reakce z druhe strany, tj. podnikatele se brani si "privazat zbytecne" dalsi zamestnance, kdyz se jim podarilo se "jich zbavit" ..... kdyz jsme vam rikali, nedelejte to, zamestnance mam zamestanavat podnikatel a ne stat, mleli jste si svou, takze ted sklizite plody sveho protekcionizmu ! je to velmi dobra lekce. kdyz to nekdo nchce vnimat teoreticky, musi to zazit prakticky na vlastni kuzi :(

0 0
možnosti
K

krultheking

20. 2. 2010 19:07
proc ne ?

uz vidim, jak by podnikatele kviceli, az by jim zamestnanci zacli na hodinu davat vypovedi

0 0
možnosti
SP

kiv

20. 2. 2010 20:16
Re: proc ne ?

A vám se zdá normální, že zaměstnavatel může člověka propustit až za 3 měsíce + ještě mu musí dát  2 platy (za co ??? )  a zaměstnanec teoreticky pouze měsíce 2 , prakticky však bere roha  na hodinu - hodí se prostě marod a má vystaráno ... 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

22. května 2024

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo...

Zelení navrhují soupis majetku a daň z bohatství. Vtip, reagují ekonomové

23. května 2024  14:25

Strana zelených přišla před volbami do Evropského parlamentu s návrhem, jak alespoň částečně...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Smrt v oblacích. Let do Singapuru má po silných turbulencích jednu oběť

21. května 2024  14:37,  aktualizováno  15:23

Třiasedmdesátiletý Brit zemřel a dalších třicet lidí se zranilo při silných turbulencích, které...

Solidarita se nekoná. Německo od léta zvýší přirážku za tranzit plynu

24. května 2024

Kontroverzní přirážka za tranzit plynu z Německa se od července zvýší. Poplatek prodražující...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Vlakem 200 km/h na českých kolejích. Jak to cestující pocítí v jízdních řádech

27. května 2024

Premium Na začátku měsíce oznámilo ministerstvo dopravy, že na čtyřech úsecích tratí prověřuje možnost...

Bez gigafactory je Česko bílé místo na mapě Evropy, říká expert na investice

28. května 2024

Premium Každé investiční prostředí má nějaké mouchy. „Nicméně Česko má nejpřísnější pobídky v regionu,“...

Dřevěné pelety jsou nejlevnější za poslední dva roky. Níž už cena nepůjde

28. května 2024

Ceny dřevěných pelet jsou nejnižší za poslední dva roky. Suroviny je dost, zájmu málo a navrch mají...

Eurostar zpřísňuje hraniční kontroly. Vlaky zpožděné nebudou, slibuje dopravce

27. května 2024

Od 6. října se zásadně změní hraniční procedury, které se dotknou cestujících vlaků Eurostar...

Foodoru v Rakousku dohnaly ztráty. Ruší své sklady a propustí stovku lidí

27. května 2024

Rozvozovou službu Foodora čekají v sousedním Rakousku velké změny. Tamní vedení se rozhodlo zavřít...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!