V provozu jsou oba vleky, kotvová Machytka pro lepší lyžaře i talířový Přibližovák pro začátečníky. “Určitě budeme jezdit až do čtvrtka a vypadá to, že sníh vydrží i přes víkend,” uvádí Milena Šimková z informační kanceláře skiareálu. Celodenní lyžování přijde na 245 korun.
Běžkaři musejí jít ze Špindlerova Mlýna nebo Míseček kousek pěšky, než se dostanou na sníh, ale když už na lyžích vystoupají na pláně, stojí běžkaření za to. Měkký, ale ještě ne rozbředlý sníh, vyjeté stopy a slunce jsou hlavními lákadly.
Dobře se dá lyžovat na Pančavské a Labské louce až k hranicím s Polskem. Otevřena je tam restaurace na Vrbatově boudě a kiosek v závětří Labské boudy. Dost sněhu je i na Úpském rašeliništi v okolí Luční boudy, kde je kiosek a restaurace v jedné budově. Túru lze odtamtud protáhnout přes Výrovku (restaurace), bufet Na rozcestí a Klínové boudy ke Svatému Petru, nebo přes Liščí horu k Peci pod Sněžkou.
Ti, kdo se chtějí jen trochu svézt na čerstvém vzduchu, mohou vyjet autobusem k hotelu Špindlerovka (restaurace) a vyrazit směrem přes Petrovku (restaurace) k Martinovce (restaurace) nebo na Davidovy boudy a dolů do Špindlerova Mlýna. V závěrečných částech sjezdů je potřeba lyže hodit na ramena, protože některé cesty jsou už bez ztráty skluznice nesjízdné.
Pěší turisté by se na hřebeny ještě vydávat neměli, protože sníh se příliš boří a je ho místy ještě dost na to, aby do něj člověk zapadl až po pás. Ve všech tradičních lavinových místech hrozí nebezpečí zřícení sněhových spoust. Proto jsou stále uzavřené cesty Labským i Obřím dolem, podél Kozích hřbetů a Kotelními jámami.
Informace:
Středisko Mísečky 0438/493 163
|