Diskuze
Hitem byla sekaná se svíčkovou a růžová tatarka. Jak se jedlo v roce 1989
Děkujeme za pochopení.
M17i76r10o36s67l20a19v 93S37t59e67i18n25e12r
V těch letech byla sekaná i v blízkém zahraničí dominující nabídka. V Polsku "kotlet mielony" z "sosiem pomidorowym". Těch omáček ovšem bylo více, důležité bylo, semlet do té fašírky všechno, co bylo třeba co nejdříve prodat.
M82i33r40o79s27l34a79v 91S41t55e66i75n64e91r
Ta sekaná "svíčková" je v podstatě Beef Stroganoff, docela náročné jídlo pro senióry s menším počtem zubů.
Svíčková už tehdy nebyla ze svíčkové, ale z polévkového masa, umně změkčeného.
Nejlepší tatarku jsem tehdy jedl v Polsku, dodne ji nikde v ČR nedokázali tak perfektně udělat. Ale i v Polsku je mnohé už jenom dějinami.
Nejlepší typicky český řízek s bramborovým salátem, čtvrt kila šunky přes celý talíř, k tomu brusinky a citron, dostanete v Bavorsku, v restauraci u pivovaru Aying. Za 9,80 EUR, tedy asi 250 Kč. Stejné množství vepřové pečeně s křupavou kůrkou, omáčkou a knedlíkem jako dělová koule tam mají za 230 Kč.
M54i49c25h85a60l 30M57i83l24l71e39r
je velky rozdil mezi sekanou svickovou a Stroganoffem
P23e56t28r 36J77a59n73á74s25e45k
Sekanou, čevapčiči, čufty, ruský biftek, karbanátky jsme měli v 60. letech v menze každý den..však jsme také proto uspořádali jeden večer stávku a přes 200 studentů na večeři nešlo a jídlo nemělo "zaplaceno" lístky...to byla mela i soudruzi STB to vyšetřovali!
M55i27r48o86s44l81a56v 94S54t97e18i67n49e28r
My měli zase v internátě v Pobřežní ulici v Karlíně. Anno Domini 1955, hody, když naše hospodářka nakoupila kachny. Pro výrostky ve věku kolem 16-17 pravé požehnání, k tomu hory knedlíků a zelí. Dodnes na tu dívku v dobrém vzpomínám, dnes jistě už stařenka.
M51a21r78c15e61l 45B49í50l44ý
"otevřené již od časného rána (často od sedmi hodin)" - milý autore, nevím jak vy, ale představte si, že někteří lidé chodí do práce od 6hod, to je, co ?!
M36a23r47k35é86t54a 41D48v70o12ř48á53č64k29o35v90á
Tak ono je to dost relativní, ale řekla bych, že na na restauraci je to poměrně časná hodina...
Pro takového pekaře je naopak i ta vaše šestá dost pozdní doba...
M73i40c67h58a19l 68M37i41l32l62e46r
Vaclav Vavra, 27/3 21:49
"Dneska jíte párky z jakési pěny, salmoneové hovězí Bůh ví odkud, napíchané maso vodou i jinými přísadami a éčky, zkuste ochutnat prejt, nebo právě tu sekanou tehdy z masa a dnes z odpadu, a svíčkovou český obyvatel neviděl nikde desítky let.
Děláte si redaktore iDnesu srandu z lidí?"
Vavro, moc jsi me rozesmal svym prispevkem a nadavanim na kvalitu potravin v Cesku. Ty s tvou neustalou kritikou Ceska a vseho co tam je k jidlu, k videni, sluzeb, neustalym stezovanim a vyctem vseho, co ti v Cesku vadi natolik, ze se tam podle sveho priznani zdrzujes pri kazde navsteve jen 10 dni.
Nejlegracnejsi na tom je, ze tohle je od cloveka, ktery se tu pasuje coby gurman "par excellence" a nedavno se tu chlubil, jak on v USA kupuje jen ty nejkvalitnejsi potraviny. Mezi jinym v nich vyjmenoval syr Jarlsberg. Syr norskeho stylu vyrabeny v licenci v USA, ktery patri mezi ty nejobycejnejsi syry a cenove je "lidovy".
Dokonce prodavany i kdejakou obycejnou samoskou v Australii, jakozto obycejny syr taktez za lidove ceny. Dovazeny obycejny americky syr je levnejsi nez rada skutecne kvalitnich australskych syru z mleka od krav na cistych pastvinach v Gipslandu, na ostrove King, v Jizni Australii a Tasmanii.
Nektere tyto syry byly v Australii vyvinuty CESKYMI syrarskymi odborniky na Tasmanii a v jihovychodni Australii - Gipslandu.
D39a90v32i51d 15R81y22c73h95e55t68s49k23ý
Máme se dnes nesrovnatelně lépe, ale přesto se rád podívám ke Dvěma Kočkám nebo do Zlatého Kříže.
M58i47c64h11a74l 85M91i53l24l50e71r
Zlaty Kriz v Jungmance?
Dve Kocky v Praze neznam, ale pred lety jsem navstivil ty v Tabore
F19r81a84n26t54i19š93e64k 90M93í19č78e78k
Vanilkový pohár U Myšáka ve Vodičkově ulici s karamelem a griliášem ... tak to byla mňamka. A jahodový koktejt v Koruně.
M95a47r81c16e60l93a 65B14r89y54c10h70t13o35v66á
Tak Myšák byl naprosto bezkonkurenční. Škoda, že to už tak po rekonstrukci není.
V45a70c92l25a50v 60V42a32v96r94a
Není to zaas tak dávno co ministr zemědělství veřejně prohlásil, že by se nestyděl dát svým dětem a vnoučatům ochutnat potraviny z dob totality. Měly totiž své normy a soudruh ředitel by za dnešní jakost uzenin musel jít i se svojí legitimací KSČ do basy. Tam se taková kvalita jako je ta dnešní NEPROMÍJELA.
Do uzenin jde většinou jen odpad, ale holt některé výrobny mají ten odpad ještě slušný. Normy dnes nejsou a každý si vyrábí co chce.
Dnešní móda jezdit nakupovat maso přímo na jatkách, není ideální ale řešení to je. V prodejně nevíte co nakupujete za maso a odklud vlastně je.
Šťastný to vegetarián který tohle řešit nemusí.
J28a86k60u14b 57Š28p49r68i84n15g36e14r
K ministrovi MZe poslat OSPOD. Dnes vím, co jím. Dříve jsem věděl kulový.
Do uzenin, který já kupuji, jde kvalita. Odpad nekupuji. Normy jsou pořád a hlídají se.
V66a28c37l84a55v 51V83a36v28r30a
Dneska jíte párky z jakési pěny, salmoneové hovězí Bůh ví odkud, napíchané maso vodou i jinými přísadami a éčky, zkuste ochutnat prejt, nebo právě tu sekanou tehdy z masa a dnes z odpadu, a svíčkovou český obyvatel neviděl nikde desítky let.
Děláte si redaktore iDnesu srandu z lidí?
Zeptejte se jich jak a co jedí dnes !!!"!!
J11a92k38u28b 63Š24p84r20i42n17g14e10r
Nežil jste v té době, tak se k ní nevyjadřujte. Že si koupíte pěnu místo masa je vaše chyba. Proč si dobrovolně kupujete odpad a pak tady brečíte? Trochu nelogický, ne?
Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis
Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...
Život v nejvýše položeném městě světa: Lidé se tu mění v trosky, pokud přežijí
Premium Extrémní podnebí, zdevastované životní prostředí, katastrofální hygienické a pracovní podmínky....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
OBRAZEM: Polské Maledivy přitahují nadšené turisty jako magnet
Necelých třicet kilometrů jízdy z Katowic se nachází zajímavá turistická lokalita, kterou...
Zkažená dovolená? Na naštvané hosty pomalu nastupuje umělá inteligence
Omluvy rozzlobeným klientům je podle Natashi, ředitelky luxusního resortu jednou z nejtěžších částí...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Znáte bizarní Česko? Poznejte rarity v Česku a vyhrajte skvělou knihu
Česká republika má spousty krásných a unikátních lokalit, které většina turistů opravdu moc dobře...
Bez lidí a bez signálu. Údolí Budišovky není výletem pro každého
Jednou z mála možností, kde si užít zachovalé a klidné přírody bez dotěrného telefonního signálu,...
Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis
Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...
Život v nejvýše položeném městě světa: Lidé se tu mění v trosky, pokud přežijí
Premium Extrémní podnebí, zdevastované životní prostředí, katastrofální hygienické a pracovní podmínky....
OBRAZEM: Polské Maledivy přitahují nadšené turisty jako magnet
Necelých třicet kilometrů jízdy z Katowic se nachází zajímavá turistická lokalita, kterou...
OV 1+1 ul. Okružní, Ivančice
Okružní, Ivančice, okres Brno-venkov
2 900 000 Kč