Býkovická restaurace U Tří volů má nezapomenutelný název i přehledný a funkční web, kterým se hospoda prezentuje na internetu. Zatleskat se dá i graficky povedené papírové skládačce, kterou tu roznášejí jako jídelní lístek. Navíc se správnými názvy jídel.
u tří volůDnes Hodnocení: 80 % Českou kuchyni v jídelním lístku zastupuje guláš a pečené koleno, vaří se i italské pokrmy. Vybíráme z jídelního lístku: |
Nevaří se tam těžkotonážní česká klasika, jen její odlehčená verze inspirovaná italskou kuchyní. V nabídce jsou dvě polévky, několik předkrmů, těstoviny, kuřecí, vepřové, hovězí a ryby. Točí se Gambrinus a Pilsner Urquell, překvapilo mě, že nemají pivo z pivovaru v sousední Černé Hoře.
Candát s pochvalou, i když nedosolený
Jako první chod byla slovenská kapustnica za 39 korun. Hustou polévku s kousky uzeného a sušenými švestkami je lék na podzimní prokřehlost. Ta by se dala jíst i samostatně.
Z hlavních jídel padla volba na candáta na kmíně za 220 korun. Maso jemně vonělo po rybách, kmínu a másle. Jen bylo trochu nedosolené a to se ani se solničkou v ruce napravit nedá.
Zklamaly i vařené bramborové měsíčky za 29 korun, ty někdo ohříval až do vysušení. I když rybě chybělo pár zrnek soli, za candáta v jídelníčku mají kuchaři od Tří volů pochvalu. Stejně jako za nabídku punkevního pstruha v jídelníčku.
Pořádný kus byl i vepřové panenky pečené v anglické slanině. Plátek tučné slaniny dodal suchému vepřovému chuť i šmak. Šťavnatá sousta zvýraznil čerstvě namletý pepř a báječná teplá zelenina. Skvělá večeře za 159 korun.
Večer ve všední den se U Tří volů mísila společnost místních s veselou partou hostů penzionu. Zdánlivě nesourodou skupinu jedna jediná servírka rychle obsluhovala a nepřestala se usmívat. Přeskakovala ležící psy, nosila pivo i talíře, byla trpělivá a profesionální.
Příjemná obsluha, nepřeplácaný jídelní lístek, stylový interiér a jídlo, které chtějí vařit jinak než hospodští v okolí. To je kouzlo restaurace U Tří volů.