Středa 19. února 2020, svátek má Patrik
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 19. února 2020 Patrik

Ihnačák chystá v Mikulově svou první restauraci. Koller sežene muziku

  19:58aktualizováno  19:58
Břeclavsko si zamiloval hned při první návštěvě. Připomíná mu totiž jeho oblíbené Toskánsko. Nyní se populární slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák chystá se svým kamarádem, muzikantem Davidem Kollerem otevřít v Mikulově svoji první vlastní restauraci.

Marcel Ihnačák v italské restauraci Port Restaurant v Břeclavi. Kuchař je patronem podniku, několikrát v měsíci tu i vaří. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Lidé by si na jeho italských a moravských specialitách mohli pochutnat už letos na podzim. Že zatím nemá vlastní restauraci, zdůvodňuje šéfkuchař svojí opatrností: „Všechno do sebe musí zapadat. Vybrat správnou lokalitu a prostor pro restauraci není lehký úkol. Zajímám se hlavně o historické budovy.“

Fotogalerie

A dodává, že místo, které by splňovalo jeho požadavky, v Mikulově shání už dva roky, až teď ho ale některé nabídky zaujaly.

O přátelství s Davidem Kollerem prozradil jen to, že se seznámili před pěti lety v Bánské Bystrici. „Podle mě je lepší rozjet podnikání s parťákem, než být na všechno sám. Sice se říká, že byznys z kamarádů dělá nepřátele, ale budeme se snažit, aby se nám to nestalo,“ doufá Ihnačák. Společně je napadlo, že by pro Mikulov, kde Koller bydlí, mohli něco udělat, a tak se rozhodli otevřít restauraci.

Jak bude podnik vypadat, není zatím úplně jasné. „Líbilo by se mně zařídit restauraci v minimalistickém industriálním stylu s květináči plnými čerstvých bylin,“ popisuje. Jisté je naopak to, jaká jídla bude připravovat.

Kromě jídla i zábava. Koller chce lákat kapely

„Restauraci si nepředstavuji jako pravou italskou. Budu vařit podle svých receptů inspirovaných italskou kuchyní, což znamená lehké pokrmy z čerstvých surovin. Italská kuchyně je zdravá, hodně o čerstvé zelenině, masu a rybách.

David Koller ve studiu
Kapela Lucie
david koller

Muzikant David Koller, jenž se proslavil především působením v oblíbené české skupině Lucie.

Pro kreativního kuchaře je to ta nejlepší volba, například těstoviny můžete připravit na milion způsobů,“ vysvětluje Ihnačák

Hosté na jídelním lístku najdou rizota nebo těstoviny, ale také vybrané moravské speciality.

Nový podnik nechce být jen klasickou restaurací. Prostory využijí Ihnačák s Kollerem i na kulturní akce.

„Chtěli bychom pořádat menší víkendové koncerty, na které bude kapely vybírat David. Jde nám o dobrou a živější atmosféru, než jakou v restauracích často zažíváme,“ uzavírá Ihnačák.

Jako šéfkuchař má zkušenosti ze špičkových restaurací, kde vařil pro prezidenty a světové celebrity. Některé podniky pomáhal otevírat. Mezi takové patří i italská restaurace Port Restaurant v Břeclavi, která je v tuzemsku první pod jeho patronací a ve které párkrát do měsíce i sám vaří.

O tom, že Břeclavsko opravdu miluje, svědčí i fakt, že se natrvalo usadil v Sedleci. U domu má jako správný kuchař velkou zahradu se zeleninou.

  • Nejčtenější

Brno nemůže přestavět ošklivý podchod u nádraží, je to „území nikoho“

Už devět let se Brno soudí o to, komu patří podchod pod hlavním nádražím. Kvůli tomu nemá páku na zdejší stánkaře a...

V Brně se srazily dvě tramvaje, zranili se oba řidiči a desítka cestujících

V Křížové ulici u Mendlova náměstí v Brně se před půl devátou srazily dvě tramvaje jedoucí na linkách číslo 2 a 6....

Pošťačka pod smyšlenými jmény objednávala zlaté cihličky, pak je prodávala

Svého postavení na konci minulého roku zneužila jedna pošťačka z Brněnska. Na internetu pod jiným jménem objednala...

Na jihu Moravy montují tobogán podobný horské dráze, je to evropský unikát

Nezvyklý tobogán, po kterém budou návštěvníci jezdit jako na horské dráze, tedy dolů i nahoru, bude novou chloubou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kometa si upevnila šesté místo, Sparta sťala Boleslav a je druhá

Hokejová Kometa Brno si upevnila postavení v elitní šestce zaručující přímý postup do čtvrtfinále play off. V důležité...

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Jak se falšuje maso. Šunku bez „éček“ by nikdo nekoupil, říká odborník

Podvody s potravinami jsou staré jako lidstvo samo. Jen se postupně změnily metody. „Za záměnu hovězího masa za koňské...

Premium

Karlův most je jen most, stěžují si turisté. Kritika nešetří ani další památky

Do Česka loni přijel rekordní počet turistů. Památky si u nich leckdy vysloužily i bizarní recenze na internetu,...

  • Další z rubriky
Premium

Tisíce rodin z Moravy sledují vědci už třicet let, odhalují příčiny nemocí

Jednu generaci Jihomoravanů, kterým je dnes téměř třicet let, začali už před narozením sledovat vědci. Zkraje 90. let...

Čtyřletý hoch utekl matce, protože nechtěl ze školky. Našli jej až strážníci

Několik hlídek brněnských strážníků zaměstnal malý rebelant, který cestou ze školky utekl matce. Čtyřletý chlapec se jí...

Přistižení zloději zranili prodavačku, po dopadení u nich hlídka našla nože

Dva cizinci zranili v úterý prodavačku, která je přistihla krást v prodejně v brněnských Zábrdovicích. Strážníci...

V Brně se srazily dvě tramvaje, zranili se oba řidiči a desítka cestujících

V Křížové ulici u Mendlova náměstí v Brně se před půl devátou srazily dvě tramvaje jedoucí na linkách číslo 2 a 6....

TIP: Osvědčené lubrikanty, které vám zpříjemní milostný zážitek
TIP: Osvědčené lubrikanty, které vám zpříjemní milostný zážitek

Asi každá z nás někdy zažila pocit svědění a svíravého pocitu v intimních oblastech. O příjemných hrátkách si v takových chvílích můžete nechat jen zdát. Co když se ale tyto problémy dají řešit pomocí lubrikačního gelu?

Najdete na iDNES.cz