David Kubricht alias pipMaster | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Svíčková mi přijde strašně nudná. Je to maso bez chuti, říká mistr grilu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jeho videa na YouTube mají celkově 12 milionů zhlédnutí. Každý týden radí, jak udělat něco dobrého na grilu. Nejen krkovičku nebo hovězí steak, ale i žebra, roládu z mletého masa, guláš s knedlíkem nebo pizzu. Svým internetovým pořadem provází pod přezdívkou Pipmaster. A boduje nejen neotřelými nápady, ale i osobitým neuhlazeným projevem. „Na grilu se dá udělat skoro všechno, “ tvrdí David Kubricht, vyučený strojař, pro něhož se grilování stalo nejmilejším hobby, byť je v něm samouk.
Hovory na talíři

Hovězí, nebo vepřové? Co patří na gril víc?
Pro začátečníky je lepší vepřové, je jednodušší na přípravu. Z mého pohledu je hovězí lepší, má zajímavější chuť, ale je problém ho sehnat v takové kvalitě, aby byla záruka, že se to povede. A když takové seženete, stojí to raketu. Kupuju třeba rib-eye steak, jehož kilogram stojí 1 500 korun, ale je to lahůdka! Konkrétně to je ze simentálské jalovice. Vozí se to sem z Polska. Je to důkaz, že považování polských potravin za odpad je jenom mýtus. Rád používám i hovězí z Ameriky nebo Austrálie, protože má víc tuku než to české.

V Americe se mistrům grilu říká pit master. A protože mám od mládí přezdívku Pip, trochu jsem toho pit mastera pozměnil.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři