- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
David Kubricht alias pipMaster | foto: Tomáš Krist, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Hovězí, nebo vepřové? Co patří na gril víc?
Pro začátečníky je lepší vepřové, je jednodušší na přípravu. Z mého pohledu je hovězí lepší, má zajímavější chuť, ale je problém ho sehnat v takové kvalitě, aby byla záruka, že se to povede. A když takové seženete, stojí to raketu. Kupuju třeba rib-eye steak, jehož kilogram stojí 1 500 korun, ale je to lahůdka! Konkrétně to je ze simentálské jalovice. Vozí se to sem z Polska. Je to důkaz, že považování polských potravin za odpad je jenom mýtus. Rád používám i hovězí z Ameriky nebo Austrálie, protože má víc tuku než to české.
V Americe se mistrům grilu říká pit master. A protože mám od mládí přezdívku Pip, trochu jsem toho pit mastera pozměnil.
Připojte se ještě dnes a získejte: