Ingredience: 2 cm čerstvého zázvoru Na náplň: |
1. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Promícháme jej s máslem, moukou, cukrem a třetinou mandlí. Prsty vypracujeme drobenku a necháme ji v lednici asi 20 minut odpočinout.
2. Kompotované višně scedíme, necháme je okapat a odstraníme z nich pecky. Vložíme je do kastrůlku a přidáme višňový džem spolu s kukuřičným škrobem, který jsme předtím rozmíchali v malém množství vody. Za stálého míchání směs přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Pak necháme zchladnout.
3. Na dno a okraje dortové formy vmačkáme drobenkové těsto, na něj rozetřeme višňovou náplň a posypeme ji zbylými plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 40 minut. Po upečení dortík necháme úplně vychladnout a rozdělíme na porce.