Ingredience 300 g listového těsta |
1. Listové těsto rozválíme na 3 pláty a podle dortové formy vykrojíme 3 kruhy. Přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem. Propícháme je na několika místech vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout.
2. Jeden plát potřeme marmeládou. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou. Polevou potřeme druhý plát, necháme ho zatuhnout a nakrájíme na 8 dílů.
3. Višňový kompot scedíme, šťávu zachytíme a višně necháme okapat. Do šťávy přidáme 50 g cukru, skořici a škrob. Přivedeme k varu a 1 minutu provaříme do zhoustnutí. Opatrně vmícháme okapané višně necháme vychladnout. Pak naneseme na třetí plát.
4. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a zbytkem krupicového cukru. Pět lžic šlehačky odebereme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Zbytkem potřeme pláty s višňovou náplní a višňovou marmeládou.
5. Na plát s náplní položíme plát s marmeládou a navrch poskládáme nakrájený plát s citronovou polevou. Dozdobíme šlehačkovými pusinkami, kandovanými třešněmi a citronovou kůrou a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.