Je tu první adventní víkend. Můžete se pustit do pečení cukroví, nebo si uvařit kafe a dát si k němu tenhle snadný a báječný dort.

Ingredience

300 g listového těsta
50 g višňové marmelády
100 g moučkového cukru
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 sklenice (cca 720 ml) višňového kompotu
90 g krupicového cukru
1 lžička mleté skořice
20 g kukuřičného škrobu
500 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
8 kandovaných třešní
1 bio citron

1. Listové těsto rozválíme na 3 pláty a podle dortové formy vykrojíme 3 kruhy. Přeneseme je na plechy vyložené pečicím papírem. Propícháme je na několika místech vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Necháme vychladnout. 

2. Jeden plát potřeme marmeládou. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou. Polevou potřeme druhý plát, necháme ho zatuhnout a nakrájíme na 8 dílů. 

3. Višňový kompot scedíme, šťávu zachytíme a višně necháme okapat. Do šťávy přidáme 50 g cukru, skořici a škrob. Přivedeme k varu a 1 minutu provaříme do zhoustnutí. Opatrně vmícháme okapané višně necháme vychladnout. Pak naneseme na třetí plát. 

4. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem a zbytkem krupicového cukru. Pět lžic šlehačky odebereme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Zbytkem potřeme pláty s višňovou náplní a višňovou marmeládou. 

5. Na plát s náplní položíme plát s marmeládou a navrch poskládáme nakrájený plát s citronovou polevou. Dozdobíme šlehačkovými pusinkami, kandovanými třešněmi a citronovou kůrou a necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout.