"Přiznám se, že mě pěkné počasí ponoukalo k témuž, co prováděl ten nešťastník odnaproti," svěřil se v e-mailu a děkoval prozřetelnosti, že nedopadl jako soused palič, který teď pro ostudu nemůže na ulici.
"Pro dobré sousedské vztahy v bytových domech je nezbytná vzájemná ohleduplnost a tolerance. Obě strany sice mohou užívat své byty dle svých potřeb a realizovat zde své záliby, zároveň však jsou podle občanského zákoníku povinny zohledňovat, že v domě nebydlí samy a neměly by své sousedy nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat a narušovat dobré mravy v domě," vysvětluje advokátka Soňa Audesová ve článku o problémech s mezilidskými vztahy mezi sousedy.
Dodržujte proto pár zásad:
- Nepoužívejte na podpal třísky. Vyhnete se tak dýmení do fáze, kdy chytne a rozžhaví se dřevěné uhlí. Daleko lépe funguje podpalovač.
- Připlaťte si za kokosové brikety. Jsou sice drahé (balení přes dvě stě korun), podpalují se speciálním gelem, ale obyčejné brikety za padesátikorunu si nechte někam do přírody.
- Nemáchejte grilované maso v omastku a marinádě, případně je před grilováním otřete. Jinak bude omastek skapávat do žhavých uhlíků a vzplane podobně, jako to vidíte na videu.
- Vyzkoušejte elektrický gril. Ne však "šidítka" z hobbymarketu, výkon by měl přesahovat 2000 W. Jinak se dočkáte spíš dušení než grilování.
Jak se díváte na grilování na balkoně?
celkem hlasů:
1600