Na tmavé těsto:
- 220 g hladké mouky
- 180 g másla
- 55 g moučkového cukru
- 30 g kakaa
- 1 malý žloutek nebo 1⁄2 velkého
Na světlé těsto:
- 190 g hladké mouky
- 110 g moučkového cukru
- 90 g jemně mletých mandlí
- 60 g másla
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1⁄2 vejce
- 1-2 lžičky vanilkové esence
- špetka mleté skořice
1. Připravíme si tmavé těsto. Měkké máslo vyšleháme v míse s cukrem do pěny. Přidáme žloutek a kakao a důkladně je zašleháme. Na závěr přimícháme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto.
2. Světlé těsto: V míse vyšleháme změklé máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a zašleháme do ní vejce a vanilkovou esenci. Na závěr vmícháme směs mouky, jemně mletých mandlí a skořice a vypracujeme hladké těsto.
3. Z tmavého těsta vyválíme tenký plát a vykrajujeme z něho kytičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a do středu kytičky nastříkáme světlé těsto. V troubě vyhřáté na 175 °C pečlivě upečeme. Upečené kytičky opatrně sundáme z plechu a necháme dobře vychladnout.