- 800 g ve slupce uvařených brambor
- 300 g uvařené mrkve
- 200 g kyselých "dětských" okurek
- 5 natvrdo uvařených vajec
- 2 menší cibule
- 3 lžíce majonézy
- 1 - 2 lžíce zakysané smetany
- sůl, pepř podle chuti
1. Brambory a mrkev nakrájíme na kostičky. Vejce a okurky musí být nakrájené na velmi malé kousky (rozhodně menší než brambory a mrkev).
2. Cibuli nasekáme na tak malé kousky, aby to v salátu ani nebylo vidět. Nakonec přidáme majonézu, zakysanou smetanu, sůl, pepř a opatrně rozmícháme.
3. Před servírováním minimálně dvě hodiny necháme v ledničce.
Poznámka: Díky kyselým okurkám je salát chuťově výrazný a díky vejcím sytý, proto potěší i s pouhým krajícem chleba, když už nezbyly žádné řízky.