Doba přípravy: 40 - 50 minut
Množství: cca 6 porcí
- 2 kg salátových brambor
- 4 - 5 ks větších kyselých okurek
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1 malá červená cibule
- 100 g černých nakládaných španělských oliv
- 2 jarní cibulky
- 1 citron (na zdobení)
- 50 ml extra virgin olivový olej
- sůl
- pepř
- 2 polévkové lžíce vinného bílého octa s estragonem
1. Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na tenká kolečka. Ostatní ingredience nakrájíme na drobné kostičky, olivy na 4 dílky.
2. Do větší mísy postupně ukládáme brambory, osolíme a prokládáme vrstvičkami nakrájené zeleniny se zalitím pár kapkami extra virgin oleje. Nakonec salát zakapeme vinným octem.
3. Necháme odležet cca 3 - 4 hodiny v lednici, před servírováním opatrně promícháme, tak aby nedošlo k přílišnému rozpadnutí bramborových plátků. Ozdobíme snítkou zelené natě z cibulky nebo petrželovou natí a kolečky
citronu.