Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V KiKi Restaurantu obstálo pouze jedno jídlo z pěti

  12:07
RECENZE RESTAURACÍ - Brněnský KiKi Restaurant láká na zážitkovou kuchyni. Podnik stojí v horní půlce kohoutovického kopce, což se dá přičíst k jeho největším kladům. Proč? Z kopce dolů se odcházelo nejlépe.
KiKi Restaurant

KiKi Restaurant | foto: Radek Miča, MAFRA

Panelákové sídliště a jeho betonové středisko určitě restauraci esteticky nepřidá. KiKi Restaurant s tímto handicapem bojuje dřevěnou zahrádkou, kde může být v létě příjemné posezení.

Interiér už tak lákavý není. Tvoří jej přežitý rustikální styl a dřevěné přístřešky, které prostor zbytečně člení a zmenšují. Hlavním nedostatkem je, že podniku chybí nekuřácký prostor. To vytváří dojem, že jsme se ocitli v lepší pivnici, kde o nekuřáky či rodiče s dětmi nikdo nestojí.

KiKi Restaurant

Sympatie nevzbudil ani jídelní lístek. Natržená nebo zcela chybějící úvodní stránka už dlouho a marně volá po výměně. Když jsme se zeptali na vinný lístek, vysvětlili nám, že zrovna není. A protože se nabídka mění, ani obsluha nemá přehled, z čeho lze vybírat.

Vyřešili jsme to třetinkou neperlivé vody za 25 korun a číšník slíbil, že se podívá, které víno by mohl nabídnout k hlavnímu chodu.

Na úvod jsme zvolili rajčatovou polévku a tatarák z lososa (55 a 139 korun), ke kterému obsluha doporučila rozpečenou bylinkovou bagetu.

KiKi Restaurant: tatarák z lososaKiKi Restaurant: rajčatová polévka

Po neopatrném přenášení z kuchyně nevypadala polévka zrovna nejlépe a rozpačitý údiv vyvolalo i nahrazení bazalky kudrnkou. Konzistence byla sympaticky hustá, horší už to bylo s chutí, která nekompromisně připomínala průmyslovou rajčatovou omáčku na těstoviny.

Tatarák z čerstvého norského lososa byl propadák, stejně jako nedopečená a olejem nasáklá bylinková bagetka za dalších 30 korun. Ani náhodou nešlo o čerstvou rybu a jídelní lístek se ani slůvkem nezmiňoval o majonéze, která asi měla zamaskovat rozmražené maso.

Při odnášení téměř netknuté porce číšníka ani nenapadlo zeptat se, zda jsme byli spokojeni. Z nabídky jsme zvolili poloviční porce dvou klasických italských pokrmů a jídlo, kterým by se kuchař mohl trochu předvést. Objednali jsme si i sklenku rozlévaného vína za 38 korun. Ani na přímý dotaz jsme se nedozvěděli nic jiného než název odrůdy a číšník víno přinesl ve zcela nevhodných skleničkách.

První italskou klasikou byly pikantní špagety aglio olio e peperoncino, vylepšené italskou pancettou. Musím uznat, že špagety byly nejlepším jídlem našeho testování. Potěšily správně uvařené těstoviny a říz feferonky.

KiKi Restaurant: špagety aglio olio e peperoncino

K naprosté spokojenosti chybělo už jen posypat petrželkou a vyhodit zbytečnou oblohu. Těstoviny za 115 korun byly jediným jídlem, které bych si v KiKi Restaurantu objednal znovu.

S risottem nadšení opět opadlo. Hlavně kvůli obsluze. Místo houbového jsme dostali risotto s mořskými plody (cena stejná - 125 korun). Technicky povedené jídlo bylo bohužel bez chuti i vůně a kuchař si opět neodpustil oblohu. Původní houbová varianta by asi měla lepší chuť i aroma.

KiKi Restaurant: risotto s mořskými plody

Závěrečný pokrm měl lákavý popis Dukátky z vepřové panenky v parmské šunce s citronovým pepřem a sušenými rajčaty, i přívětivou cenu 169 korun. Za dalších 45 korun jsme si k masu doobjednali grilovanou zeleninu.

KiKi Restaurant: dukátky z vepřové panenky v parmské šunce s citronovým pepřem a sušenými rajčaty

Pochválit lze propečenost masa. Ale špatné bylo servírování na talíři pro pizzu, místo citronového pepře kuchař zvolil odporné grilovací koření a další univerzální směsí dochutil přílohu.

Z pěti jídel jsme si skutečně pochutnali pouze na jednom. K tomu je potřeba přidat časté chyby obsluhy, mizernou nabídku vína a protekci kuřáků.

Jestliže KiKi Restaurant nabízí zážitkovou kuchyni, pak souhlasím, ale musím dodat, že jde o zážitky spíše z opačné strany spektra.

Recenze restaurací

MF DNES hodnotí každé pondělí jednu z jihomoravských restaurací.

Dnes: KiKi Restaurant
Libušina třída 2
Brno-Kohoutovice
www.kiki-restaurant.cz

Hodnocení: 40 %

Restaurace vaří převážně italskou kuchyni. Jídlo si vyberte co nejjednodušší a na víno raději zapomeňte. Komu vadí cigaretový kouř, má smůlu.

Jak chutnalo vám?

Jak jste byli spokojeni s kvalitou restaurace vy? Své zážitky a připomínky můžete psát autorovi na adresu recenzerestauraci@mfdnes.cz


Autor:
  • Nejčtenější

Po krátké nemoci zemřel Vojtěch Adam, který měl být rektorem. Bylo mu 42 let

22. května 2024  11:24

Mendelova univerzita truchlí za Vojtěcha Adama, který v pouhých dvaačtyřiceti letech podlehl krátké...

Brněnská nádražní budova jde po 70 letech k zemi, zmizet musí i podzemní kryt

20. května 2024  13:27

Zhruba patnáct minut po deváté hodině ráno se bagry svými radlicemi zabořily do nádražní budovy v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Hromadné propouštění v Zetoru. Z 300 zaměstnanců skončí víc než polovina

23. května 2024  10:22

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července 160 lidí, tedy víc než polovinu...

Bezklíčové auto uvěznilo kojence, ale obvyklý trik selhal. Hasiči rozbili okno

23. května 2024  12:35

Nejmodernější technologie zradily ve středu odpoledne řidičku na parkovišti před hobbymarketem v...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Malého cyklistu zabilo na přechodu auto. Odvolací soud zmírnil řidičce trest

22. května 2024  16:48

Nešťastná shoda okolností připravila o život čtrnáctiletého chlapce ve Zbraslavi na Brněnsku. Loni...

Brnem po čtrnácti letech prošel duhový průvod, ty minulé narušili odpůrci

25. května 2024  18:17

V sobotu odpoledne prošel brněnskými ulicemi duhový průvod oslavující queer komunitu, kterého se...

Svým způsobem jsme svazáky infiltrovali, líčí ochránce přírody vznik Brontosaura

25. května 2024  13:22

Do pomoci přírodě se projektant železničních tratí Josef Ferenc aktivně zapojil už jako...

Klukům fandím, říká Král. Zdařilá sezona mu k MS nepomohla, teď myslí na NHL

25. května 2024  10:25

Sezonu ve finském Lahti měl blanenský rodák Filip Král tak povedenou, že minimálně v pozvánku do...

První koupaliště na jihu Moravy v sobotu zahajují sezonu, většina za týden

24. května 2024  16:19

Počasí tomu sice moc nepřeje, ale už tuto sobotu se otevírají první koupaliště v Jihomoravském...

7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství
7 tipů, jak na citlivé zuby v těhotenství

Hladina hormonů v těle se v průběhu těhotenství mění stejně jako chutě a jídelníček. Mnoho těhotných také trápí časté nevolnosti. Následkem toho...

Nejhorší noční můra, řekla žena, která v botě syna objevila cizí AirTag

Mého syna někdo sleduje. S takovým pocitem několik týdnů žila žena z Floridy poté, co na svůj iPhone začala dostávat...

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva...

Herec Lukáš Vaculík se oženil, dívčí idol 80. let si vzal ředitelku z Primy

Lukáš Vaculík (61) se tajně oženil. Vzal si výrobní ředitelku a producentku FTV Prima Luciu Kršákovou (46). Herec a...

Klavírista Petr Malásek si zlomil obě ruce. Mohlo to dopadnout hůř, říká

Klavírista Petr Malásek (59) spadl z kola a zlomil si obě ruce. V pořadu 7 pádů Honzy Dědka popsal nehodu i jaká je...

Milan Hein odhalil neshody mezi Simonou Postlerovou a její matkou

Smrt herečky Simony Postlerové (†59) byla ranou pro celou její rodinu. Na parte ale chybělo jméno hereččiny matky Jany...