Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Trumpovi jde nyní o všechno. Odstavit ho nakonec od voleb můžou, rozhodne soud

V americkém státě Colorado začal proces, který by mohl přinést první soudní stanovisko k otázce, zda exprezident Donald Trump může být vyloučen z nadcházejících prezidentských voleb kvůli podílu na předloňském vpádu svých příznivců do sídla Kongresu. Projednávaná žaloba podobně jako stížnosti v dalších státech požaduje jeho diskvalifikaci s odvoláním na formulaci v americké ústavě o podporování „povstání nebo vzpoury“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Pro všechny diskutující, kteří se přou, zda byl nebo nebyl útok na Kapitol z 6. ledna 2021 povstáním a tedy federálním trestným činem (podle 18 U.S.C. 2383) se sazbou až 10 let vězení nepodmíněně nebo pokuty až 250 000 USD je v níže uvedeném odkazu podrobný právnický rozklad. Odsouzení podle zmíněného zákona také znemožňuje výkon jakéhokoli vládního úřadu ve Spojených státech. Není bez zajímavosti, že zatímco mnozí přímí účastníci byli odsouzeni za jiné zločiny související s nepokoji, nikdo kromě bývalého prezidenta Donalda Trumpa podle něj nebyl obviněn.

https://www.thefederalcriminalattorneys.com/rebellion-or-insurrection

0 0
možnosti
IS

Zajímavá byla dnešní odpověď bývalého AG Obamy Erica Holdera na programu MSNBC s bývalou mluvčí Bidena Jan Psaki, ve kterém řekl následující. Každý jiný člověk by pravděpodobně byl už ve vězení avšak nepředpokládám, že by to soudkyně udělala. On sám by se rozhodně zdráhal dát bývalého presidenta a současného kandidáta jedné z významných stran do vězení. Předpokládá, že Trump poruší zákaz vyjadřování se k soudním obžalováním či o soudkyni a zaměstnancích soudů a v tom případě mu soudkyně Chutkin může dát finanční pokutu nebo omezit jeho přístup na platformu Truth Social ale v dnešní situaci, kdy je země rozpolcena, udělat něco takového, jako vyřadit kandidáta z jeho volební kampaně a strčit ho do vězení, tak to by se velmi zdráhal.

“I’d try to be as creative as possible if I were the judge, but I’d be extremely reluctant to take a person who’s a former president, the leading candidate of one of our major parties, and actually put him in jail,” Holder said.

Asked whether he is worried about the political consequences or the country’s reaction, Holder said, “This is already a pretty divided nation, and to do something like that — to take somebody off the campaign trail, to put him in jail. I just would be very reluctant, really reluctant to do that.”

https://thehill.com/regulation/court-battles/4285602-holder-trump-gag-order/

Demokraté jsou si vědomi, že každá takto akce vyvolá reakci a navíc, uvěznit někoho aniž by byl souzen a odsouzen je protizákonné.

0 0
možnosti
SR

Trump opět pletl státníky a geografii. ‚Je z něho jiný člověk a je to smutný pohled,‘ říká DeSantis

0 1
možnosti
IS

Bohužel i DeSantis trochu zklamal i když si nepletl jména a státy. Příliš dlouho přemýšlel zda kandidovat či ne, při některých otázkách působil nerozhodně, nepostavil se proti Trumpovým útokům, jeho restriktivní potratová politika nepomohla také a dávání přednosti řešením problémům Floridy před presidentskou kampaní se mu prostě nevyplatila. Počáteční nadšení přívrženců a jejich finanční podpora pomalu upadají a jeho nevýrazná vystoupení ve dvou předešlých debatách nepomohla také. I já jsem mu z počátku dost fandila a dnes je smutný pohled na DeSantise.

1 0
možnosti
IS

Demokraté se zřejmě připravují na to, že Trump podá žalobu k Nejvyššímu soudu a jako náhodou Demokraté v Senátu oznámili, že začnou s vyšetřováním některých soudců Nejvyššího soudu z akceptovnáním benefitů od bohatých dárců. Mělo by se jednat především o konzervativní soudce Clarence Thomase a Samuela Alita a kritizují Chief Justice Robertse za nevyšetřování kolegů. Je to jasný pokus Demokratů o delegitimizaci soudu a soudců, vyvolat pochybnosti o jejich rozhodnutí a umožnit Bidenovi možné nahrazení těmi "správnými".

Když už jsme u toho, všichni representanti horní a dolní komory by měli být vyšetřování z insider tradingu, neboli obchodování na základě nevěřejných informací díky kterým se stali multimilionáři, klasický příklad bývalé předsedkyně sněmovny Nancy Pelosi. Z toho vidno, že Demokraté se neštítí ničeho.

5 6
možnosti

„Tato žaloba jde proti demokracii,“ prohlásil.

Muze mi nekdo vysvetlit, jak muze jit jakakoliv zaloba proti demokracii? Vzdyt soudy jsou demokraticky nastroj a pokud ne, pokud jsou politicky, je zbytecne mluvit o demokracii obecne

4 2
možnosti
IS

Trefil jste hřebík na hlavičku. Soudy jsou politickým nástrojem už delší dobu a demokracie nám pomalu umírá od momentu kdy nastoupila extrémní levice.

4 7
možnosti
IS

Snaha Demokratů nedopustit kandidaturu Trumpa je přímo úměrná jeho zvyšujícím se preferencím. V několika státech zamýšleli stejný tah, ale raději od toho odstoupili například v New Hapshire nebo na Floridě.

Navíc, v USA stále platí "Innocent until proven guilty". Zřejmě spousta horlivých zde opomenula důležitý fakt, totiž prezumci neviny, kdy důkazní břemeno padá na vládní system a vina musí být dokázána nade vší rozumnou pochybnost.

The presumption of innocence until proven guilty means that the burden of proof is always on the government to satisfy you that [defendant] is guilty of the crime with which [he/she] is charged beyond a reasonable doubt. The law does not require that the government prove guilt beyond all possible doubt; proof beyond a reasonable doubt is sufficient to convict. This burden never shifts to [defendant]. It is always the government's burden to prove each of the elements of the crime charged beyond a reasonable doubt by the evidence and the reasonable inferences to be drawn from that evidence. [Defendant] has the right to rely upon the failure or inability of the government to establish beyond a reasonable doubt any essential element of a crime charged against [him/her].

Veřejné odsuzování Trumpa je tudíž nepodstatné i na této platformě.

5 6
možnosti
JK

J40a44n 43K45u11l61í85s54e23k

31. 10. 2023 6:27

iDnes zapomněla dodat, že formulace v Ústavě ohledně povstání nebo vzpoury se týká vyhlášení Konfederace v roce 1861 aby se nemohli tehdejší konfederační politici a veřejní činitelé ucházet o veřejné úřady.

Ale to dnes už nikdo neví, Ústavu lidé neznají ani v Americe natož v Česku, tak proč si nepřihřát polívčičku na nějaké populární lži o oranžovém Luciferovi, že ano...

5 7
možnosti
Foto

Dodatek vznikl kvuli tomu, ale plati i pro kazdou jinou vzpouru nebo povstani. Jinak by ho mohli davno zrusit.

5 1
možnosti
Foto

J50i35r91i 75B68i85l79i73n84a

31. 10. 2023 6:13

To by cesti komuniste ci priznivci Trumpovych kamaradu Putina a Kim Jong Una odstonali.

5 4
možnosti
JK

J75a31n 56K15u59l23í42s20e49k

31. 10. 2023 6:21

Jak jsi, Jirko, přišel na tak šokující věc, že ti zmínění jsou Trumpovi kamarádi? Ty jsi byl osobně u jejich jednání s Trumpem?

Jen tak pro zajímavost, jeden z kamarádů bývalého prezidenta Nixona byl dokonce i veliký Mao. Také si sednul s Brežněvem a popili nějaké to vínko.

Ronald Reagan se zase kamarádil s komunistou Gorbačovem. To ti nevadilo?

PS: S Jirkou Mikinem Bílinou jsme se po Internetu kamarádili skoro 13 let a celou tu dobu jsme si tykali. To kdyby náhodou zase prudil abych mu netykal, že nejsme na schůzi...

4 5
možnosti
JK

J75a73n 70K74u84l15í23s76e98k

31. 10. 2023 0:53

Oni prostě Trumpa nechtějí za prezidenta a tak se ho snaží odstranit stůj co stůj.

Nějaké svobodné volby? Dneska? Prosím vás!

Žijeme přeci v postmoderní době, kdy je nejdůležitější, jak se člověk cítí a ne nějaké blbé zákony, republika a demokracie...

5 11
možnosti
PB

P35e73t85r 91B14á52r67t76a

31. 10. 2023 0:59

"je nejdůležitější, jak se člověk cítí a ne nějaké blbé zákony, republika a demokracie..."

Tak to je definice Trumpety v kostce...

8 3
možnosti
LP

Bohužel, u nás žádný zákon nezakazoval komunistům kandidovat na prezidenta. A tak vyhráli dva. Zeman a Pavel alias Pávek! Jako občan ČR chápu, že volič je ovlivněný reklamou na produkt a nesnaž se myslet. Musím to respektovat. V USA se skupina levičáků rozhodla, že zabrání protikandidátovi kandidovat i kdyby z toho měla být občanská válka!? Bývávaly USA zemí svobody, kterou jsme považovali za archu Noemovu, kam se uchýlíme, když bude nejhůře?! Jenže dems ji raději zapálí, než aby ji vydali prvičákovi?!

2 11
možnosti
JK

J57a84n 51K80u59l74í60s31e10k

31. 10. 2023 0:55

Tak nějak. Ale celá Amerika není taková a možná se rozdělí. Rozdělení může vypadat podobně jako v seriálu The Man in the High Castle...

3 6
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...