Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Aliance pro rodinu uspěla u Rady ČT, Fridrichová si za reportáží o LGBT stojí

Rada ČT dala zapravdu organizaci Aliance pro rodinu. Ta si stěžovala na reportáž pořadu 168 hodin s názvem „Pro všechny“, ve kterém se moderátorka Nora Fridrichová měla dopustit nevyváženého informování o manželství pro všechny. Jak upozorňuje iniciativa Jsme fér, stížnost obsahuje zavádějící a vyvrácené informace. „Za reportáží si stojím a dnes bych ji nenechala natočit jinak,“ uvedla Fridrichová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Připadá mi úsměvné, jak může někdo "bojovat za rodinu", když samotný pojem rodina není v českém právu jednotně definován a pokud už se někde vyskytuje, pak ve spojení "rodinou se pro účely tohoto zákona rozumí...." a pak následuje definice, která opravdu neříká, že "rodina je matka+ otec+ děti". Zákon o azylu například říká, že "Rodinným příslušníkem se pro účely sloučení rodiny podle odstavce 1 rozumí

a) manžel nebo partner azylanta,

b) svobodné dítě azylanta mladší 18 let,

c) rodič azylanta mladšího 18 let,

d) zletilá osoba odpovídající za nezletilou osobu bez doprovodu podle § 2 odst. 1 písm. h), nebo

e) svobodný sourozenec azylanta mladší 18 let,

takže když to vezmu kolem a kolem, tak pokud vyjdu z názvu, pak Aliance pro rodinu musí nutně bojovat za manželství pro všechny;-).

1 6
možnosti
MJ

Aliance pro rodinu je pokrytecký název spolku, který je ve skutečnosti pouze a jedině aliancí proti matrimoniálnímu zrovnoprávnění homosexuálů. Nic jiného tahle homofobní partička v programu nemá. Pro rodinu každopádně nedělá vůbec nic. - Ono ani není co, protože u nás není nikdo, kdo by vystupoval "proti rodině", natož aby ji snad něčím ohrožoval.

Homosexuální rodiny, které vychovávají své vlastní děti (nejčastěji jde o vlastní děti jednoho nebo obou rodičů z jejich rozvedených manželství), u nás existují už nějakých sedmdesát let. Není jich bůhvíjak mnoho, a nikdy jich bůhvíjak mnoho nebude. Ale pro společnost mají nepochybně stejný přínos i hodnotu jako kterákoliv jiná rodina s dětmi. V době, kdy naše populace už 40 let nezadržitelně směřuje k vymření, bychom si měli dvakrát vážit každého člověka, který se dnes rozhodne zplodit a vychovat dítě.

A je samozřejmé, že bychom právě kvůli dětem měli všem rodinám přiznat podporu, která je výslovně uvedena v zákonné definici manželství. O tom není proč diskutovat.

Populaci tím sice nezachráníme, protože stejně jako všude na světě i u nás porodnost klesá v nepřímé úměře k růstu životní úrovně a blahobytu - a my jako 48. nejbohatší země světa na nějaký populační růst už dávno nemáme šanci: ale aspoň dáme jasně najevo, že nám na každé rodině a na každém dítěti záleží.

x

Měl bych tady jeden pěkný úkol pro experty z KDU: uměli byste vysvětlit, proč právě v Polsku, které je nesporně nejkatoličtější zemí Evropy (a v roce 1997 přijalo ústavní zákaz homosexuálních sňatků), mají už víc než 20 let zdaleka nejnižší porodnost ze všech evropských zemí? Copak divného se to děje s polskými rodinami?

A proč je naopak suverénně nejvyšší evropská porodnost v rovněž silně katolickém Irsku, které homosexuální manželství legalizovalo na základě všeobecného ústavního referenda?

x

(Pro zajímavost: druhou zemí, která takové sňatky legalizovala prostřednictvím referenda, je Kuba. Ve zbývajících z celkem 34 zemí rozhodly zákonodárné sbory.)

5 3
možnosti
MJ

Pak navrhněte sněmovně přes vašeho poslance, aby návrh na referendum o této problematice prosadil, nechalo by se to spojit s některými volbami a výsledek ba měl být rozhodující poražená část veřejnosti by jej měla respektovat a ne za půl roku opět vyrazit do boje za uznání svých údajných práv.

2 0
možnosti
VV

Zajímavé, že veškeré tyhle extremistické organizace jsou velmi vlídní jak k Rusku, tak k extremní pravici i v Americe a jinde.

Nejspíš zadarmo to nebude.

Teď dělají crowdfunding na žaloby a docela by mě zajímal profil přìspěvovatelů.

2 3
možnosti
TV

T58o12m94á53š 36V72l70k

18. 2. 2023 8:58

Česka satan vize jede jeden názorový proud už mnoho let proto už mnoho let neplatím poplatky abych nebyl spoluviník na těchto ohavnostech.

2 3
možnosti
OR

To jste rebel.

A nenapadlo vás že ten "nazorovy proud" je normální a proto to všem exentrikum připadá jako ohavne?

6 6
možnosti
OR

Takového humbuku než se to přijme a až se to přijme nikoho to zajímat nebude. Je to jako zákaz kouření v hospodě. To bylo keců jak všichni zkrachuji, jak budou hospody prázdné, jak se budou zakládat kluby jen pro zvané. A teď vše funguje jako dřív jen se v hospodách nekouří.

Stejné to bude i s tímto zákonem. Strašný problém s výchovou děti apod. Ale až to projde svět bude fungovat normálně dál.

Jo jinak paní jochova je většinou dost argumentacne slabá. Mela by si aliance pro rodinu najít někoho lepšího. Její: "nejsem právník, ale...." "nečetla jsem to, ale....."

6 12
možnosti
TV

T58o16m96á18š 21V29l95k

18. 2. 2023 9:00

Když jde o děti sranda končí. Víme a je skutečně dokázáno, že tohle dětem škodí a nemohou z takové výchovy vyrůst zdravý (mentálně) jedinci.

12 7
možnosti
Foto

Jsem opravdu zvědav, jestli nás zkušenost komunismu uchrání woke mesianismu. Jako theologovi je mi to jasné, je to zmutovaný protestantismus. Už jednou jsme měli velkou husitshou epidemii, komunistickou žloputenku, no snad jsme už jako národ imunní.

4 4
možnosti
OR

Dobrá ráda. Nedávejte příspěvky do diskuse když máte nějaké promile. Není moc rozumět co tím chcete říct

3 6
možnosti
AH

Tak zas je blbost aby reportáže informovaly vždy objektivně z pohledu více názorových proudů. Jednak takových názorů by taky mohlo být nekonečné množství, neboť každý názor se ještě větví do různých podnázorů, a jednak by se žádná reportáž nemohla ztotožnit s hodnotami svého kulturního prostředí, protože by zároveň musela informovat tak, aby tyto hodnoty i popřela, aby snad nebyly protěžována jako objektivní.

3 4
možnosti
JH

J65a40n 80H66r10u36b15e11š

17. 2. 2023 22:06

Svazáci z reakce zpravodajství ČT mají svůj patent na pravdu, a s těmi, co nesouhlasí, se soudružsky vypořádají.

21 5
možnosti

Kdykoli si někdo v názvu organizace bere do.huby rodinu nebo matky, tak je na místě zpozornit.

Ono "katolické konzervy proti.civilizované společnosti" zní.blbě

12 19
možnosti
JF

J53i52r40i 67F94i59n42k

17. 2. 2023 23:00

Ony největší prasárny v historii lidstva se děly ve schématu - Není to pěkné, ale děláme to pro děti (koncentráky, gulagy, pogromy apod...)

3 3
možnosti
BM

Je-li jakýkoli problém, nastavme zákon o registrovaném partnerství tak, aby právně obsahoval stejné nastavení jako manželství, ale samotné manželství ponechme normálním heterosexuálním párům. A dříve než se tu zase sesypou aktivisté. Výrazem normální myslím 96% párů. Z tohoto pohledu je homosexuální pár odchylkou od normálu bez jakéhokoli pejorativního podtextu. A kecy Fridrichové nejsou nikterak důležité. Ona není novinářka, ale ultralevicová aktivistka.

21 6
možnosti
JM

Naprosto stejná práva, ale jiný název svazku. To jsme mnohokrát navrhovali, ale oni to nechtějí.

Překroucení definice manželství je pro LGBT aktivisty cenná trofej, dobytí bašty zalšklých konzervativců a homofobů. Bez toho by to nebylo vítězství.

17 2
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...