Putin navštívil děti v nemocnici. Chlapec se před ním schoval pod deku

Putin navštívil děti v nemocnici. Chlapec se před ním schoval pod deku | foto: Twitter/@Gerashchenko_en

STALO SE DNES: Dítě se schovalo před Putinem pod peřinu. „O lidi nám nešlo,“ míní Hamás

  • 2
Dítě se v nemocnici schovávalo před Putinem. Chtěli jsme poštvat arabské státy proti Izraeli, o lidi nám nešlo, přiznal Hamás. Palestinští radikálové použili české paraglidy. Válek chce nechat „vycukat“ mladé lékaře, míní Hilšerová. Před zápasem s Finskem pustili pořadatelé českým hokejistkám dánskou hymnu. Přinášíme přehled čtvrtečních zpráv.

Putin se během návštěvy Národního výzkumného centra dětské hematologie, onkologie a imunologie Dmitrije Rogačeva nechal natočit, jak „přirozeně“ korzuje mezi dětskými pacienty na pokojích. Pacienta Vadima však jeho přítomnost vůbec nezajímala. Poté, co vešel, se chlapec zhruba ve věku žáka první třídy schoval pod peřinu. A zdálo se, že neplánuje vylézt. „Jen se stydí,“ omlouvala ho matka šéfovi Kremlu a chlapci pohrozila, že mu zabaví mobil.

Dítě se v nemocnici schovávalo před Putinem. Zabavím ti telefon, hrozila matka

„Nejde nám o to zlepšovat situaci v Gaze, zajistit stabilní dodávky vody, paliva a elektřiny, ale chtěli jsme zvrátit situaci,“ řekl Chalil Al-Híja, zástupce lídra Hamásu v Gaze pro americký list New York Times. „Doufáme, že arabský svět bude stát při nás,“ dodal zástupce šéfa a zároveň mediální poradce palestinské teroristické organizace.

Chtěli jsme poštvat arabské státy proti Izraeli, o lidi nám nešlo, přiznal Hamás

Palestinští radikálové z hnutí Hamás použili k překonání hranice paraglidingové vybavení české firmy Nirvana Systems. Uvedl to ve čtvrtek server Seznam Zprávy, který o tom informovala americká organizace Sjednocení proti jadernému Íránu (UANI). Podle ní je motorový paraglide přerovské firmy vidět na záběrech, které odvysílala zahraniční média.

Hamás při útoku na Izrael použil české paraglidy. Nevěděli jsme to, hájí se firma

Zakladatelka sekce mladých lékařů České lékařské komory Monika Hilšerová kritizovala ministra zdravotnictví Vlastimila Válka za to, že nejedná s nespokojenými doktory. „Jestli si myslí, že ustoupíme, plete se,“ řekla anestezioložka v Rozstřelu. „Už je nás přes 6 tisíc a podpisů nespokojených lékařů přibývá,“ uvedla na úvod rozhovoru. „Přitom by stačilo, aby si s námi pan ministr sedl k jednomu stolu spolu s odborníky na úhradovou vyhlášku a mohlo by být vyřešeno během jednoho jednání.“

Válek chce nechat „vycukat“ mladé lékaře. Nedáme se, vzkazuje jejich mluvčí

Pořadatelé Německého poháru v Landshutu pustili českým hokejistkám před zápasem s Finskem místo české hymny dánskou a postarali se tak o pořádné faux pas. Některé hokejistky se smály, jiné měly ve tváři rozpačitý výraz.

Trapas pořadatelů, českým hokejistkám zahráli špatnou hymnu. Může být ale i hůř


Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video