Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Smršť písemek po návratu do škol. Školy někde krotí učitele limity na testy

Po roce většinou na domácí výuce je návrat do lavic pro děti ještě těžší, než se zdálo. Místo těšení se na kamarády mají strach ze zkoušení a písemných testů. Někteří učitelé navzdory doporučení ministerstva školství děti po návratu rozhodně nešetří.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Naše páťačka tento týden zatím 9 testů za 3 dny včetně dneška... Ale holt je to potřeba.

0 0
možnosti
JH

Všichni kdo kritizujete máte pravdu! Ministerstvo a ředitelé by měli všem učitelům nařídit, aby všichni žáci dostali samé jedničky bez ohledu na znalosti a schopnosti. Všichni by tak odcházeli na prázdniny s vyznamenáním a s "čistými hlavami"... A pro jistotu by si měli rodiče a Eduin zvýšeným tlakem na MŠMT zajistit, aby se změnila hodnotící škála na základních a středních školách a byl jen jeden hodnotící stupeň tj. "Jednuška s hvězdičkou podtrž"... Pak už by nikdy nemohla nastat ta nežádoucí věc, a to že by byli děti vystaveny sebemenšímu tlaku nebo stresu. A rázem budou všechny děti i jejich rodiče happy a cool, všichni budou milovat školu a učitele, všechny děti budou psychicky v pořádku a budeme se mít všichni krásně na světě bez písemek, zkoušení, stresu, znalostí, vědomostí... Jak jednoduché... Tlak na vysoké školy a automatické získávání VŠ diplomů a doktorských a inženýrských titulů necháme až do druhé fáze ať toho dobrého není moc naráz...

1 2
možnosti
MB

Jako jedno z mála z pozitiv současné situace bych viděl to, že se většina učitelů musela naučit minimálně poslat email s přílohou - což by dle mého měla být v 21. století pro pedagoga samozřejmost. Jsem zvědavý jak dětem budou vysvětlovat že materiály a úkoly šly do teď zasílat digitálně ale nyní zas jen tabule a sešit, jak před sto lety.

5 0
možnosti
PR

Nějak v čem je problém. Na distančce děti mohly psát testy a ve škole nikoliv? Navíc testy píší u učitelů, kteří je učí celý rok. Tak snad vědí, co se děti ne/naučily.

Pokud by se děti vracely z prázdnin rozumím rozjezdovému tempu, ale teď se učí od jarních prázdnin.

1 2
možnosti
PT

Tady se dělá jako by děti byly rok někde ve vakuu. Hodiny denně na Teamsech se za školu nepovažuje? Známky se přece dají získat i během online výuky.

3 2
možnosti
TK

Písemky jsou to jediné, co taky umí. Je to svým způsobem pomsta na dětech, písemka po prázdninách, aby si ty s...ě moc nemyslely. Smutné.

2 4
možnosti
LK

Tím testem po prázdninách právě zjistíte, co si dítě z minulého roku zapamatovalo, když jim řekněte, že test bude příští týden, tak zjistíte jen to, co se dítě našprtá během toho týdne a pak pravděpodobně zase zapomene.

0 1
možnosti
PK

Dcera je ve druhé třídě. Za první týden prezenční výuky dostala 7 známek z češtiny, 5 z matiky, 3 z prvouky plus další z těch ménně důležitých předmětů. To je víc známek než měla hodin z daných předmětů. A k tomu každý den 2 úkoly. Ale upřímně mě to od této konkrétní učitelky nepřekvapilo. Ta jede na to, aby splnila plán, skutečné vzdělávání jí nezajímá. Takže mě dcera, původně celá natěšená na školu, už po dvou dnech přemlouvala, aby se zase mohla učit doma. A to jsem jí rozhodně nešetřila.

7 0
možnosti
TK

České školství v kostce.

0 0
možnosti
ZW

Tak jsou v principu dvě možnosti, buď se bude makat, aby se výpadek alespoň trochu dohnal - a nějaký výpadek tam je vždycky, větší nebo menší. Druhá možnost je prodloužit výuku na úkor prázdnin, nebo dokonce opakovat ročník. Ano, někdo to strašidelně podělal - a my víme kdo, ale teď holt je taková situace a musí se vyřešit. Sotva se dá smířit s tím, že tihle žáci budou mít už napořád skluz a nepokusit se to nějak vyrovnat.

0 0
možnosti
PP

Cele nase skolstvi je jeden velky problem. Od vzdelani budoucich ucitelu, az po vzdělání a osnovach na VS...

6 1
možnosti
AH

České školství. Na základce mě učitelka šikanovala, protože mi šla matematika ona nevěřila, že nemám někde kalkulačku a podobně. Tvrdila, že všechno si počítám předem doma s rodiči a pak to ve škole vyměňuji. Na střední jsem se párkrát dovolil ozvat s nesouhlasem s vedením výuky i dalších aktivit. Zkoušení u tabule ty "to umíš, dál, to umíš, dál .. aaa toto neumíš, tak mi o tom pověz víc" a následné rozdávání čtyřek a pětek i když člověk odpověděl na 95% otázek dobře nebo možnost pro určité jedince si znovu napsat stejnou písemku a nechat si napsat lepší známku... No a výšku musí člověk zažít, protože jinak neuvěří. Hlavně teď v distančním studiu :-)

2 0
možnosti
PV

Je to bohuzel kus od kusu. Mam doma 2. a 5. tridu. V 5. to vzala ucitelka dobre, snazi se aspon v ramci moznosti veci vysvetlovat a nespechat (tedy asi nestihne uplne vsechno, ale treba jim to v te hlave zustane). V 2. pani ucitelce hrablo, ulohy dela syn doma bezne kazdy den 2-3h (a to s latkou nema problemy a neni lempl). Ucitelka ocividne dohani, ze na to dost dlouho pres distancku brutalne hazela bobek. A to dokonce tak, ze jsme jako rodice upozornovali reditele, ze je to uplne pres caru. Bohuzel chyby ucitelu temer vzdy odskacou zaci.

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Kvůli konci uhlí krize nenastane. Jozef Síkela o jaderném tendru i dalším postupu

17. června 2024

Premium Česko nejspíše do roku 2027 přestane být čistým vývozcem elektřiny, protože jí víc bude...

Charkov jako strategické eso. Už je zřejmé, proč ho Putin tolik chce dobýt

17. června 2024

Premium Ruská armáda nepřestává bombardovat Charkov, čímž ukazuje, že o něj má pořád velký zájem. Vojensky...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel v 13.23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!