Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Ubylo hospitalizovaných i nově nakažených. Počet úmrtí zatím neklesá

Nových případů nemoci covid-19 v Česku ve čtvrtek ve srovnání se středou i s minulým týdnem ubylo. Laboratoře odhalily 7 874 pozitivních testů na koronavirus, přičemž ve středu jich bylo o zhruba tisícovku více a před týdnem o téměř 5 400 více. Ubylo i hospitalizovaných, v nemocnicích je podle posledních dat 6 881 pacientů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Dobré zprávy. Když vydržíme ještě pár týdnů a nic se nepokazí, tak máme tento nápor za sebou. Pak budeme mít s trochou štěstí kolektivní imunitu vybudovanou kolem 15%, takže pro další udržení šíření viru na nízké úrovni by mohly stačit mnohem mírnější opatření a s tím bychom mohli přečkat zimu.

Na jaře nám navíc začne v omezování šíření viru pomáhat zvyšování teploty, budeme mít my i zdravotnictví opět o něco víc zkušeností s léčbou (takže opět o něco menší smrtnost u nakažených). Doufejme snad bude pomalu k dispozici i vakcína aspoň pro nejohroženější procenta.

Léto přečkáme snad už relativně v pohodě a na podzim by mohla být ohrožená část populace naočkovaná, takže další náraz už by vůbec nemusel přijít.

0 0
možnosti
MB

I tak do konce roku to bude nejspíš ještě několik tisíc mrtvých, z nichž velká část nemusela umřít, kdyby se zde už přes léto byla vybudována jasná strategie, lidé byli vzděláni a informováni a opatření se přijala včas a v dostatečné míře už na začátku září.

0 0
možnosti
Foto

Počet úmrtí sice klesá, ale mobilní chladící boxy na těla zesnulých se kvůli současné koronavirové pandemii objevily i v Olomouci. Jeden stojí v areálu zdejší fakultní nemocnice, druhý na kraji města u budovy krematoria. To je neustále v provozu, pracovníci se tady střídají ve třech směnách.

0 0
možnosti
ON

Hele, kdy se tu dozvíme, že si Babiš vytřel se zdravotnictvím?

Lékaři a sestry nedostali odměny v takové výši, v jaké jim vláda Andreje Babiše slibovala. Třetinu z částky si obratem vzal stát zpět na dani a odvodech.

Premiér Andrej Babiš opakovaně mluví o tom, jak jeho vláda pomáhá lékařům, sestrám a zdravotníkům. Zejména se chlubí tím, jaké odměny jim poslal za jejich práci během epidemie covid-19. “My děláme pro zdravotnictví moc....Investujeme, nikdy tolik peněz do zdravotnictví nešlo jako doposud,” řekl například v debatě před krajskými volbami.

A jaká je realita? Nejenže zdravotníci museli na jarní odměny za měsíce březen, duben, květen čekat kvůli liknavosti bývalého ministra Adama Vojtěcha a ministryně financí Aleny Schillerové až do listopadové výplaty.

Když teď dostali výplatní pásky, nestačili se divit. Místo slibovaných 75 tisíc, jim dorazilo o třetinu méně. Tuto třetinu si obratem vzal zpátky stát na daních a odvodech.

Informace od lékařů a sester redakci Neovlivní.cz potvrdila šéfka zdravotnických odborů Dagmar Žitníková.

“Opakovaně jsem zdůrazňovala, že když přijdou odměny na výplatní pásky, tak to bude v reálu skoro o třetinu méně. 75 tisíc bylo v hrubém, když odečtete pojištění a daně, tak jste úplně jinde. Navíc lékaři vesměs “spadli” do sazby 23 procent, takže pokles je ještě větší. Na záchrankách to v létě vypadalo tak, jako by nedostali výplatu za ten konkrétní měsíc. Moje argumentace při dojednávání odměn s paní Schillerovou se částečně od zdanění odvíjela. Vysvětlovala jsem, že stát dostane skoro okamžitě jednu třetinu zpátky,” uvedla Žitníková, která při debatě s ministryní financí tehdy neuspěla.

0 1
možnosti
MP

A to jako si paní Žitníková myslí že peníze dostane na dlaň.

Ostatní schválně vynechávám.

0 2
možnosti
Foto

Úbytek nakažených a pozitivních, je dobrý. S těmi zemřelými je to horší. Kdo přesně určí, že každý z nich zemřel na C19? V průměru, u nás zemře, jakýmkoliv způsobem, cca 110 000 lidí. Kterak je odlišíte? A kterak určíte, že příčinou jejich smrti byl C19? Všichni jednou zemřeme, ale nikdo neví jak. Do budoucnosti je vidět jen trošku, jen podle náznaků. Zajímavá bude statistika zemřelých v roce 2019 a v roce 2020. Ta ukáže mnohé.

1 1
možnosti
MP

Mrtvých je již nyní více jak za celý rok 2018 kdy byl nevětší počet mrtvých za poslední dobu.

1 2
možnosti
AN

A14r58t55u35r 12N81o87v22a21k

13. 11. 2020 11:29

Tak nevím, počty klesají, ale taky klesá počet testů, když se to srovná s minulými týdny, tak při stejném počtu testů byl podobný počet nakažených jako nyní, takže kdyby se otestovalo 45000 lidí jako před 1-2 týdny byl by počet nakažených o 1/3 vyšší. Ale toho si asi nikdo nevšimnul8-o

0 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
PZ

Tak ubylo hospitalizovaných, nebo nápor na nemocnice vrcholí?

0 0
možnosti
MJ

Slintáková církev má ve své víře takové nelogičnosti a vědeckým pozorováním snadno vyratitelné postuláty Pár příkladů.

1. Slinták svatý nás spasí.

Fakt tak čím to že po té co 9.9. Prymoula tento symbol víry nařídil povinně začal trhat rekord za rekordem a tato rekordní čísla držel 5 týdnů, jak to , že se po vírou propagovaných 14 dnech nedostavil razantní a jasně viditelný pokles, když svatý slinták tak skvěle funguje?

Čím to že ČR jako vzorná slintáková země s drakonickými omezeními má na 100k obyvatel 537mrtvol a prakticky stejně velké Bělorusko, kde se na slintáky nejen nehraje, ale nejoblíbenější kratochvíli jsou, aspoň dle TV, demonstrace má jen 109 mrtvol? Vždyť podle Flegla, místních úderníků církve svatého slintáku by se tam ani demonstrovat dát nemohlo, protože náměstí by měla být plná mrtvol, mrzáků a mrtvoly jak známo nemohou demonstrovat.

2. Je třeba zavřít krámy, protože se tam hromadí lidi. Nechme strnou proč u těch co jsou otevřené omezujete otevírací dobu a tím zvyšujete hustotu lidi a věnujem se podstatnému. pokud jsou krámy tak nebezpečné, jak to že třeba Kaufland a Lidl jsou otevřené, podle logiky církve by tam přece neměl mít kdo prodávat, protože všichni prodavači,jsou tam 8 hodin denně, by měli byt v mrzácích u Flegla na dvorku a čekat na to až je zkompostuje. Opět čím to že v Bělorusku kde jsou krámy otevřené nejsou všichni mrtvý?

3. Vir lze porazit.

Fakt tak proč jste milí věřící doposud neporazili vir chřipky, zemřeli na něj stovky milionů lidí?

Proč jste neporazili vir HIV, 37M mrtvol?

Proč jste neporazili papilona viry, atd? Sakra jde o životy , proč nekrotopíte dezinfekci, proč neizolujete LGBT hlavní šiřitele HIV a nedržíte je povinně doma ve sklepích se slintáky a naopak financujete jejich pochody Prahou?

8 8
možnosti
Foto

Když má někdo pevnou víru, logiku v tom nehledejte.

0 0
možnosti
FK

Napadá mě ještě jeden důvod proč skoro všechno uvolnit co nejdříve. Pokud bych byl pesimista, tak pokud by se to po uvolnění mělo nějak rozjet, tak stejně potrvá několik týdnů, než se to projeví a Vánoce, kdy lidé nebudou chodit do práce a děti třeba s týdnem volna navíc do školy, by epidemii zase utlumily.

Osobně jsem ale optimista a nic takového nepředpokládám

2 0
možnosti
KN

K85a50r35e92l 76N70o11v92á80k

13. 11. 2020 10:47

No, to vás napadá brzo.

Ano, je to potřeba před Vánoci znovu nastartovat, protože to pak půjde mezi 23 a 2. lednem samo dolů stejně jako všechny chřipky.

To jsou ty avizované otvíračky na vánoční nákupy.

0 0
možnosti
KP

Tak nalejme si čistého vína, nakažených ubývá prostě proto, že už není kde brát. V těch obchodech co zůstaly otevřený jsou davy lidí, venku se to s rouškama taky nepřehání a vypadá to, že dokud se lidi setkávají, tak to prostě zastavit nejde ani za nejpřísnějších podmínek.

8 0
možnosti
PZ

Já si taky myslím, že se nám to na podzim rozjelo možná proto, že jsme byli na jaře až moc omezení a nebylo kde získat protilátky. Možná jsme byli nejlepší, ale může to být jen tím oddálením.

0 0
možnosti
LS

Pokud bude trend pokračovat, budou muset lidé s covidem zemřít několikrát :-P

2 0
možnosti
Foto

I to dokáže Dušek zařídit.

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty, pět jich skončilo na JIP

16. června 2024  11:35,  aktualizováno  21:42

Při páteční nehodě autobusu na severu Islandu se zranilo dvanáct lidí, z toho pět skončilo na...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!