Cuketa

Lipský knižní veletrh připomínal vydýchaný kotel při koncertu

16. března 2009  9:08

Podobnou atmosféru umí vytvořit snad jen Lipský knižní veletrh, který včera skončil. Obzvláště v...

Plesnivou mrkev můžete sníst, chleba vyhoďte

10. března 2009

Oškrábat plíseň z marmelády, z broskve nebo vlašských ořechů a sníst je nebývá nic výjimečného. Ale...

Dopřejte si romantiku!

12. února 2009  12:44

V sobotu je Valentýn, svátek všech zamilovaných. Není důležité, jestli ho slavíte, nebo na něj...

Kuře pětkrát jinak. Recepty, které vás neomrzí

9. ledna 2009  9:11

Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Pokud vás už chuť obyčejné pečínky omrzela,...

Polévka je grunt a v zimě zahřeje

13. prosince 2008

Stejně jako k létu patří zeleninové saláty, zimu si lze jen stěží představit bez polévek. Už naše...

Konec náročnému vyvařování. 12 tipů na rychlá jídla

24. října 2008

Rychlé večeře či obědy zvládnete připravit, i když vaření nechcete obětovat moře času. V kuchyni...

Kuře na kořenové zelenině

23. října 2008

Kuřecí prsíčka získají touto úpravou šmrnc a výraznou chuť. Bonus: máte "splněnu" jednu dávku...

10+1 nejlepší trik jak správně zavařovat

23. srpna 2008

Odkládáte zavařování, protože vám chybí základní praktické informace? Tak už nemusíte. Až vám...

Škola zavařování: schovejte si léto do sklenice

22. srpna 2008

Až v zimě otevřete sklenici se zavařeninou, možná na vás spolu s lahodnou chutí dýchne i závan...

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

14. srpna 2008  15:48

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost...

U grilu s Filipem a Ondřejem: Ananas posypte chilli. Budete překvapeni

8. srpna 2008

Obliba grilování rok od roku stoupá a my se stáváme náročnějšími. Už nám nestačí prostě jen položit...

Cuketové placičky

5. srpna 2008

Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky,...

Vytvořte zahradu, která odolá každému slimákovi

26. července 2008

Pokud je váš boj se slimáky stále neúspěšný nebo je vám hubení plžů prostě proti mysli, zkuste...

Test školního jídelníčku: chybí víc nápadů a zeleniny

16. července 2008  12:22

Doporučujeme Odborníci hned tří ministerstev zkoumají stravování dětí ve školách. A snaží se najít řešení, jak...

Letní škola vaření. Ohromte skvělými saláty

4. července 2008

Začíná kurz vaření, ve kterém vás v příštích osmi týdnech naučíme připravovat dezerty, houbové...

Řecký salát

2. června 2008  8:50

V Řecku se tomuto vydatnějšímu salátu říká "venkovský". Zelenina se do něj krájí na větší kusy, aby...

Velká grilovací kuchařka: grilované, a přece dietní

24. května 2008

Stačí si jako výchozí surovinu vybrat rybu nebo libové drůbeží maso a i z grilované hostiny se může...

Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue

23. května 2008

Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...

I dietní menu může být pestré a chutné

3. května 2008

Není potřeba jíst jídla, na kterých je napsáno, že jsou dietní. Daleko důležitější je naučit se...

Kompletní jídelníček, se kterým se vám podaří zhubnout

26. dubna 2008

Naučte se jíst dietně, ale pestře. Pomohou vám menší porce a lehčí jídla. Inspirujte se u našeho...

14 dní jarní diety s naším jídelníčkem

5. dubna 2008

Za dva týdny můžete být fit. S pomocí našeho jídelníčku a vašeho oblíbeného sportu se brzy můžete...

Vegetariánské variace. Jde to i bez masa

29. března 2008

K báječnému jídlu nepotřebujete maso. Pokud plánujete odlehčit jídelníček, rozhodně vyzkoušejte...

V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty

19. ledna 2008

Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně.

Do nového roku s odlehčeným jídelníčkem

12. ledna 2008

Po obžerství na sklonku roku bychom měli odlehčit jídelníček. Ale tak, aby nám chutnalo...

Silvestrovské menu - jednohubky jsou hit!

31. prosince 2007  11:11

Oslava Nového roku musí být něco "extra". Inspirujte se našimi tipy na silvestrovské občerstvení a...

Upečte si dezerty z mrkve

10. listopadu 2007

Mrkev je nejsladší zelenina. Je královnou dětského jídelníčku, ale pochutnat si na ní mohou i...

Vyberte si svůj polévkový hit

7. října 2007

Polévka je uvařená za chvíli a je výživná. Nemusíte ale zůstat u klasických vývarů. Zkuste třeba...

V hlavní roli bazalka

15. září 2007

Ještě pořád se vám zdá o skvělé kuchyni, kterou jste během dovolené ochutnali třeba v Itálii? Kupte...

Ivanka z Křehkých vztahů: I zmrzlinu jíme jen bio

7. září 2007

Rodina pod jejím vlivem sportuje a nakupuje hlavně bio potraviny. "Jsem až moc přísná máma," říká o...

Ekozahrada se postará sama o sebe

28. srpna 2007  12:40

Kolem domu zelený střižený koberec a podle šablony upravené zahradní partie orámované thújovým...

Slimáci rádi zelí, česnekem pohrdají

24. srpna 2007

Položíte-li před slimáka hlávkový salát, za chvíli z něj nic nezbude. Ale třeba petržel zůstane...

Zdravý jídelníček na celý týden

18. srpna 2007

Kdo má pořád vymýšlet zdravá jídla, která budou dobře chutnat a svědčit naší váze? Odlehčete svůj...

Co takhle salát k večeři?

12. srpna 2007

Přidejte polentu, sýr, parmskou šunku nebo kuskus, a ze salátu je zdravá a rychlá večeře.

Letní saláty klasicky i exoticky

11. srpna 2007

Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...

Grilovat můžete na uhlí, plynu i lávových kamenech

24. července 2007

Sezona grilování je v plném proudu. Připravovat tak můžete maso, ryby, uzeniny, ale i zeleninu....

Kulinářské variace z rukoly

14. července 2007

Možná jste její chuti propadli na dovolené u moře. Rukola však vynikne i jako zlatý hřeb české...

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti