Doba přípravy: 1,5 hodiny včetně vaření
Množství: 6 - 8 porcí
- 2 kg brambor
- 3 větší mrkve
- 2 petržele
- 1 menší celer
- 5 kyselých okurek
- 1 konzerva sterilovaného hrášku
- 500 g šunkového salámu
- 1 větší cibule
- 2 sojanézy (majonéza bez vajec)
- hořčice
- sůl
- pepř
- lák z okurek
1. Brambory omyjeme a dáme vařit do osolené vody. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vychladlou zeleninu, salám a kyselé okurky také nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
2. Vše nakrájené dáme do mísy (či většího kastrolu v našem případě), přidáme sterilovaný hrášek a dobře promícháme. Přidáme sojanézy, hořčici dle chuti, osolíme, opepříme, případně dochutíme lákem z okurek a velice dobře promícháme.
3. Dáme vychladit do druhého dne a potom už jenom při podávání dozdobíme plátkem citronu.
Poznámka: Doporučuji podávat k jakémukoli smaženému jídlu a zapíjet dobrým vychlazeným pivem.