Nealkoholická varianta
Punč. Jde to i bez promile v krvi. Na zimní kulinární zážitek bez alkoholu použijte džus místo vína a nepřidávejte cukr.
Směs. Na punč je nejlepší kombinovat několik džusů, např. 250 ml rybízového a 250 ml višňového nektaru, 300 ml hroznového a 200 ml jablečného džusu.
Čaj (nejen) o páté. Aby nápoj nebyl tak sladký, můžete část džusu nahradit ovocným čajem.
Upečte si svařákový koláč
Budete potřebovat: 250 g másla, 150 g cukru, 4 vejce, 1 sáček prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g mouky, 1 lžička skořice, 5 lžiček kakaa, 125 ml svařeného vína, 150 g čokoládového sypání. Na polevu: 100 g moučkového cukru, svařené víno.
Příprava: Vyšlehejte máslo a cukr do pěny, pak postupně přidejte ostatní přísady. Dejte těsto do vymaštěné hranaté formy a pečte 50 až 60 minut při 175 °C. Smíchejte moučkový cukr a svařené víno a naneste polevu na vychladlý koláč.