Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na základ:

Na omáčku:

Na rajčata:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    339 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1420 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    32,2 g

    37 %

    32 %

  • Vláknina

    8,8 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    20,3 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mango oloupeme, vykrojíme pecku a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme dijonskou hořčici, sladkou chilli omáčku, petrželku, šťávu z limety a rozmixujeme dohladka.
  2. Omytá rajčata nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli a jarní cibulku nasekáme najemno a promícháme s rajčaty.
  3. Rajčatovou směs osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Zlehka společně promícháme. Avokáda rozpůlíme a zbavíme pecek.
  4. Rozpůlená a vypeckovaná avokáda opékáme na rozpáleném grilu z řezné strany asi 3 minuty, naplníme rajčatovou salsou a pokapeme připravenou mangovou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Kuřecí roláda

Skvělý recept na přípravu kuřecího masa.