Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez marinování a odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    412 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1723 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    39,2 g

    45 %

    39 %

  • Vláknina

    9,2 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    22,8 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu očistíme a případně oloupeme. Z chřestu odkrojíme tuhé spodní konce. Mrkev, petržel a ředkvičky rozpůlíme. Kedlubny nakrájíme na plátky.
  2. Zeleninu vložíme na minutu do vroucí osolené vody a spaříme, dáme ji rychle zchladit do studené. Na marinádu spojíme vinný ocet s cukrem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Ve směsi necháme zeleninu marinovat alespoň 2 hodiny.
  3. Na dip rozmačkáme kozí sýr vidličkou. Sýr smícháme se zakysanou smetanou, lístky tymiánu, solí a pepřem.
  4. Zeleninu opékáme na grilu cca 2 minuty z každé strany, pokapeme marinádou a podáváme s dipem. Můžeme ji doplnit pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...