Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Obtížnost

Střední

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Postup

  1. Cukr s balzamikovým octem smícháme v hrnci a zprudka svaříme na polovinu. Zhruba po 5 minutách vaření dáme stranou a necháme zchladnout.
  2. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Nachystané maso opékáme na rozpáleném grilu z kaž­dé strany asi 5 minut a odložíme ho na talíř. Ještě horká kuřecí prsa poklademe plátky rajčat a mozzarelly.
  4. Posypeme bazalkovými lístky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zredukovaným balzamikem. Můžeme podávat například s pečivem a fazolovým salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    420 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1759 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    48,8 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...