Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    420 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1759 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    48,8 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr s balzamikovým octem smícháme v hrnci a zprudka svaříme na polovinu. Zhruba po 5 minutách vaření dáme stranou a necháme zchladnout.
  2. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
  3. Nachystané maso opékáme na rozpáleném grilu z kaž­dé strany asi 5 minut a odložíme ho na talíř. Ještě horká kuřecí prsa poklademe plátky rajčat a mozzarelly.
  4. Posypeme bazalkovými lístky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zredukovaným balzamikem. Můžeme podávat například s pečivem a fazolovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.