Kuřecí prsa „caprese“
Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.
Vaření 20 min
bez chladnutí
Postup
- Cukr s balzamikovým octem smícháme v hrnci a zprudka svaříme na polovinu. Zhruba po 5 minutách vaření dáme stranou a necháme zchladnout.
- Kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Omytá rajčata a mozzarellu nakrájíme na tenké plátky.
- Nachystané maso opékáme na rozpáleném grilu z každé strany asi 5 minut a odložíme ho na talíř. Ještě horká kuřecí prsa poklademe plátky rajčat a mozzarelly.
- Posypeme bazalkovými lístky, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zredukovaným balzamikem. Můžeme podávat například s pečivem a fazolovým salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
420 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1759 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
31,6 g
36 %
32 %
-
Vláknina
1,4 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
48,8 g
78 %
72 %
-
Tuky
10,5 g
16 %
15 %
-
nasycené
6,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA