Steak s omáčkou pizzaiola

  0:23
Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve. Opečené maso podávejte s naší italskou omáčkou, křupavým chlebem, zelenými lusky či salátem.

Steak s omáčkou pizzaiola | foto: Apetit


NA 2 PORCE

Příprava: 10 minut + 6-10 minut smažení

* 2 lžíce olivového oleje
* 300–350 g steaků ze svíčkové nebo dobře odleželé roštěné, každý o síle cca 2 cm

Na omáčku:
* 250 g zralých rajčat, nejlépe na větvičce, nebo 400 g loupaných nakládaných rajčat
* 2–3 velké stroužky česneku
* 2 lžíce extra panenského olivového oleje
* špetku sušeného oregana nebo majoránky
* 6 velkých bazalkových lístků
* sůl a pepř

1. Připravte si omáčku. Pokud máte čerstvá rajčata, nahrubo je pokrájejte. Dejte je na pánev spolu s česnekem a oreganem nebo majoránkou a ochuťte solí a pepřem. Pomalu vařte asi deset minut; jednou či dvakrát zamíchejte. Sejměte z ohně, přidejte bazalkové lístky a promíchejte.

2. Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední. Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.

3. Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát. Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Steak na červeném víněSteak na červeném víně
            StroganoffStroganoff
            Steak s omáčkou z kozího sýraSteak s omáčkou z kozího sýra

           

Autoři:
  • Nejčtenější

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Malinovo-čokoládové dortíčky

Malinovo-čokoládové dortíčky

Střední

45 min

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Brownies se semínky z granátového jablka

Střední

60 min

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Levandulový dort

Střední

120 min

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...