NA 4 PORCE
Příprava: 20 minut + 15 minut smažení a vaření
* 4 kuřecí prsíčka
* 3 lžíce hladké mouky
* 1/2 lžičky mleté skořice
* sůl a pepř
* hrst drcených vlašských ořechů
* 1–2 rozšlehaná vejce
* 3 lžíce másla
* 1 cibulka nakrájená nadrobno
* 2 lžíce drcených vlašských ořechů
* zrníčka a šťáva ze 2 granátových jablek
* 1 lžička medu
* 100 ml červeného vína
1. 4 kuřecí prsíčka nakrájejte na úzké proužky, vložte mezi potravinovou fólii (jemné maso se díky tomu nepotrhá) a naklepejte. Rozkrájejte na požadovaný tvar. V misce promíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky mleté skořice, sůl a pepř. Kousky masa namočte v 1-2 rozšlehaných vejcích a pak důkladně obalte v ořechové směsi. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a kousky masa v něm ze všech stran osmažte dozlatova. Uchovejte v teple.
2. Zatímco se maso smaží, opečte v kastrole na 3 lžících másla 1 cibulku, nakrájenou nadrobno, přidejte 2 lžíce drcených vlašských ořechů, zrníčka a šťávu ze 2 granátových jablek, 1 lžičku medu, zalijte 100 ml červeného vína a na mírném ohni vařte osm až deset minut, aby omáčka pěkně zhoustla. Jemně ji osolte a opepřete - cílem je vyvážená sladkokyselá chuť.
3. Kostky kuřete můžete napichovat na koktejlová napichovátka, špejle nebo špízky. Hotovou zavařeninu podávejte zvlášť v miskách, aby si každý posloužil podle chuti. Jako příloha se hodí třeba opékané brambory, rýže nebo čerstvé pečivo.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Granátový džus |
Bylinkový salát |
Sněhová pusa |