Unavené zelenině zdar
Vyhazujete slupky od brambor nebo kořenové zeleniny? Možná je to zbytečné plýtvání. Dejte je na plech s pečicím papírem, posypte kořením nebo bylinkami podle chuti, pokapejte olejem a upečte. Před podáváním je osolte a podávejte k vínu nebo pivu jako chuťovku.
Pokud jste loupali jablka nebo hrušky do koláče či na kompot, vše, co byste jinak vyhodili, vložte do konvice na čaj a zalijte vroucí vodou. Nechte odstát a dochuťte třeba medem nebo citronem. Osvěžující ovocný nápoj je na světě.
Pokud se vám stalo, že vám nakoupená zelenina ovadla, ale jinak jí nic není, jen se nehodí k přímé konzumaci, použijte ji do vývaru s masem nebo bez něj. Dávejte si také pozor na to, jak ovoce a zeleninu skladujete a respektujte jejich potřeby.
U trvanlivých potravin zase sledujte doporučené datum spotřeby a snažte se je použít v kuchyni včas. Rozhodně ale zmíněné datum nevnímejte jako strop, pokud jste to trochu přetáhli, ale potravinu správně skladovali, zpravidla se nic neděje a není nutné ji vyhodit.
18. března 2014 |