5 Co se bude jíst?
Léto většina z nás zasvětila grilovačkám, kde jsme mohli dát průchod fantazii při nakládání masa nebo přípravě barevných salátů. Ovšem ani na podzim se nemusíme spoléhat jen na to, co dám doveze poslíček z nejbližší pizzerie nebo rychlého občerstvení.
Skvělou volbou jsou různé jednohubky a tapas, báječně se hodí také dopředu připravené masové nebo luštěninové kuličky, saláty, domácí tyčinky, slané koláče či nakládané sýry.
A co si o párování vína a jídla myslí someliérka Denisa Kolaříková? „Nemohu s jistotou říct, že v tomto ohledu existuje nějaké tabu. Vytvářejí se různé chuťové kombinace, které se mnohdy mohou zdát bizarní. Stále jsem ale zastáncem toho, že je důležité ochutnávat a objevovat,“ říká.
„Snad jen poradím jednoduché pravidlo, a to, že jemnější jídlo si zaslouží jemnější víno, a naopak výraznější a kořenitější pokrm doprovodíme taktéž výraznějším vínem.“