Ginger Rain
koktejl Romana Uhlíře, manažera Cloud 9 sky bar & lounge hotelu Hilton Prague, se kterým získal cenu Mattoni Grand Bar
- perlivá minerální voda
- 1 limetka
- 1 cl zázvorového sirupu
- 1 barová lžíce zázvorové marmelády
- 2 cl limetkového džusu
- Lime Juice Cordial
- kousky čerstvého zázvoru a Physalis
Postup:
Do jednoduché větší sklenice vymáčkněte celou limetu, nadávkujte zázvorový sirup, zázvorovou marmeládu a Lime Juice Cordial, doplňte drcený led a důkladně promíchejte lžící. Zalijte perlivou minerální vodou, již jen lehce promíchejte a ozdobte.
Citronáda s mátou
jak ji připravují v Restauraci a hotelu U Schnellů
- 1/2 citronu
- 1/2 limetky
- hrst lístků máty
- 3 dcl sody
- 3 lžíce třtinového cukru
Postup:
Z citrusů vymačkáme šťávu do vysypaného třtinového cukru , přidáme mátu a zalijeme sodou , vše promícháme barovou lžičkou. Můžeme přidat led.
Plum Summer
- 4 cl Plum vodky
- 2 cl bezového sirupu
- 1,5 cl zázvorového sirupu
- 1 cl limetkového džusu
- tonic
Postup:
Přímo do long sklenice nalejeme na kostky ledu všechny ingredience a jemně zamícháme barovou nebo limonádovou lžičkou. Ozdobíme lístky máty.
Miracle
- 4 cl ginu
- 2 cl ostružinového sirupu
- džus z černého rybízu
- Red Bull
- 2 cl limetkového džusu
Postup:
Všechny ingredience promíchejte v šejkru a dolijte Red Bullem do long skla. Ozdobte limetkou a jahodou.
Dáváte přednost pivu před tvrdým alkoholem? I pivaři si mohou vychutnat koktejly:
13. března 2010 |
Summer Temptation
- 4 cl vodky
- 2 cl limetkového džusu
- pomerančový džus
- střik grenadíny
Postup:
Všechny suroviny dávkujeme postupně na led do long sklenice a nakonec zastříkneme grenadínou. Ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešní.
Plumeňák
- 4 cl Plum vodky
- 20 cl multivitaminového džusu
Postup:
Do longdrinkové sklenice nalijte na led Plum vodku a dolijte multivitaminovým džusem.
TIP: Můžete zpestřit přidáním grenadiny.
R.H. Koktejl
- 4 cl hruškovice
- 50 g mixovaných jahod
- 4 cl pomerančového džusu
- 2 cl jahodového sirupu
Postup:
V šejkru promícháme hruškovici, jahody, pomerančový džus a jahodový sirup. Přelijeme do sklenice, dolijeme přírodní minerální vodou a ozdobíme
koktejlovou třešní.
Rande
- 4 cl Bohemia Honey R. Jelínek
- 250 ml Kinley Bitter Rose
- 1/8 pomeranče
Postup:
Přímo do sklenice na kostky ledu nalijeme likér Bohemia Honey, zbytek sklenice doplníme tonikem. Hotový drink ozdobíme pomerančem.
Svěží levandulový drink
- 5 cl l Hanácké Levandulové
- 1 limetka
- třtinový cukr
- ledová tříšť
Postup:
Do sklenice vložte pokrájenou limetu, třtinový cukr a podrťte pomocí mudleru. Přidejte drcený led a levandulovou vodku. Na závěr promíchejte a můžete připíjet. Je možné ředit sodou. Sklenici ozdobte snítkou sušené levandule.
Kir Royal
- 1 cl Crème de Cassis (likér z černého rybízu)
- Freixenet (sekt typu cava)
- kulička hroznového vína na ozdobu
Postup:
Do sklenice na sekt (takzvané flétny) vlijte Crème de Cassis a pak velmi opatrně, nejlépe po stěně skleničky, dolijte sektem. Obě ingredience musejí zůstat oddělené, abyste dosáhli krásného, kontrastního efektu. Ozdobte kuličkou hroznového vína.
Růžové Porto
- 6 cl portského
- 12 cl toniku
- máta
- led
Postup:
Servíruje se do velké vinné sklenice na kostky ledu. „Pro větší osvěžení doporučuji smíchat s tonikem a doplnit o lístky čerstvé máty. Díky tomu může víno rozvinout své delikátní aroma a stává se příjemně osvěžujícím nápojem, který je vhodný nejen pro horké letní dny,“ radí Filip Jantač z Global Wines.
Nechte se inspirovat koktejlem Forever Young s vůní opia a speciálním způsobem podávání:
6. června 2014 |