Jahodové daiquiri trochu jinak

aktualizováno 
Sladkých plodů rozmačkaných s cukrem jste se už možná přejedli, džemů máte plnou spíž, i mrazák už praská pod náporem zmrazených sáčků. Co ale s posledními jahodami? Dejte je do koktejlu.

Jahodové daiquiri | foto: Profimedia.cz

Originál daiquiri se sice připravuje s bílým rumem, finská vodka mu ale dodá říz. Vyzkoušejte sami.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce šťávy z citronu
  • půl šálku jahod
  • 4 cl finské vodky
  • 6 ledových kostek

Postup:

1. Důkladně vychladíme sklenice, ideálně s širším hrdlem, ale můžeme použít i sklenky na víno. Do malé mističky nasypeme cukr, do druhé nalijeme šťávu z citronu.

2. Okraje sklenic smočíme ve šťávě, poté ponoříme do cukru, abychom získali ozdobný cukrový okraj. Sklenice pak znovu dáme vychladit do lednice.

3. Citronovou šťávu a cukr přesypeme do mixéru a přidáme ostatní suroviny, včetně ledu. Důkladně rozmixujeme.

4. Nalijeme do připravených sklenic, které ozdobíme citronem.

Autoři:

Vánoce

Advent se pomalu blíží a spolu s ním nákupy vánočních dárků i pečení vánočního cukroví. Za vánoční atmosférou můžete vyrazit na vánoční trhy ve vašem okolí i do zahraničí.

  • Nejčtenější
Premium

Patříte mezi ty šťastné? Sedm znaků, že máte opravdu kvalitní vztah

Být šťastná po boku toho druhého, nic neřešit, nehádat se. Ideální, co říkáte? Harmonické soužití, kdy si partneři...

Když má máma křeče, není co jíst, říkají děti. Budou mít nový domov

Když se maminka klepe v křeči, bojím se, že umře, přiznal osmiletý Honzík. Jeho sestra Ivanka dodává, že jejím...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Jsme promiskuitní, nebo jen hledáme lásku? Kolik partnerů je už moc

Když je vám přes třicet a jste nezadaná, pravděpodobně už se ve vaší posteli vystřídalo větší než malé množství mužů....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdepak brýle. Hnědé oči, velká prsa a husté ochlupení značí inteligenci

Kdysi se věřilo, že ten, kdo má vysoké čelo a brýle na nose, je chytrý. Dnes vědci přisuzují tuto roli jiným „důkazům...

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Premium

Jakub Šural: Snažím se, aby na mě brácha mohl být hrdý

Přes půl roku uplynulo od toho 29. dubna, kdy fotbalový svět přišel o Josefa Šurala a Jakub Šural, obránce Zbrojovky...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

  • Další z rubriky

RECEPT DNE: Pomalu pečená krkovice se salátem z červené čočky

Uvařte si k nedělnímu obědu podle našeho receptu pomalu pečenou krkovici se salátem z červené čočky.

RECEPT DNE: Rýžová kaše se skořicí a karamelovými jablky

Začněte den vydatnou snídaní. Uvařte si rýžovou kaši podle našeho receptu se skořicí a karamelovými jablky.

RECEPT DNE: Podzimní quiche ze sýrového těsta

Upečte si podzimní quiche ze sýrového těsta. Je výborný teplý, ale skvěle chutná i druhý den studený. Ideální je i jako...

RECEPT DNE: Cibulačka se sýrovým chlebem

Vyzkoušejte na zahřání uvařit silnou cibulačku se sýrovým chlebem. Rozhodně si pochutnáte a navíc je ideální i na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz