- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Podle mne si guláš koření každý čím chce. Není na to závazný předpis. Já mám rád guláš ostrý a kořením jej zásadně pepřem - je chutnější. Paprika jenom pálí, ale žádnou chuť pak už necítíte, protože vám hoří pusa. A bez majoránky to už vůbec si neumím představit. Dobrou chuť.
Nechápu to neustálé rýpání do Babici. Vždyť on přece nenutí nikoho, aby vařil jako on. Pokud se na jeho pořad díváte, tak víte že většinu jídel vaří jeho hosté a on jen asistuje. Já vařím podle sebe, ale na jeho pořady se rád dívám.
Guláš maďarskej a do něj pepř, dál jsem nečetl nebylo třeba protože z toho vznikne hnus. Je to lidový jídlo a pepř byl kdysi drahej navíc maj pálivou papriku tak proč pepř
"pravy madarsky gulas" to je ako "prava slovenska kapustnica" - tj. v kazdej dedine je iny recept
To psal Babica, ne? Stacilo dojit k mistu, kde se pise, ze madarsky gulas je omacka... dal uz jsem to necet
Toto je docela zajímavé čtení.... guláš podle tohoto je naprosto skvělý... ;-)
Nedávno jsem se vrátila z Maďarska, kde jsme debatovaly i o maďarském guláši neboli perkeltu a dozvěděly jsme se, že Maďar by nidky nedal do guláše majoránku a už v žádném případě ne zahustut moukou.
Jistěže ne. V guláši má být tolik cibule, aby ho zahustila. V krajním případě (maďar by si asi uplivl) zahušťujeme sušenou nastrouhanou chlebovou kůrkou. Proč? Protože kdo není barbar ke guláši jí výhradně chleba.
Jinak klid, taky vařím guláš v papiňáku, zanušťuju moukou a dělám rýži, těstoviny, knedlíky.......
Gulas v papinaku je barbarstvi a bude trestano propadnutim hrdla i statkuv...:)
....když napíšete, že guláš je nejlepší vařit z hovězího, segedín z vepřového ! a trvá to jen 15minut + 2hodiny dušení já dávám maso do papiňáku a je to za hoďku se fším fšudy
...jinak GULÁŠ je bez diskuse nejlepší článek o "ONA"