Doba přípravy
1 hodina
Přísady:
1/4 l mléka
2 lžíce hrubé mouky a kousek másla
špetka soli
1 kostka droždí (kvasnic)
1 menší cibule
tuk
1 větší mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 vajíčka uvařená natvrdo
10 dkg salámu nebo kabanosu
1 cibule
1 kyselá okurka
trošku sterilovaného hrášku
1 menší sklenička majonézy nebo tatarky
1 lžička plnotučné hořčice
Postup:
Nejdřív si připravíme z mléka a mouky kaši. Do mléka dáme hrubou mouku, kousek másla a špetku soli, přivedeme k varu a chvilku vaříme. Kaše nesmí být moc řídká.
Na tuku mírně osmažíme jemně nakrájenou cibulku a přidáme kvasnice, které se rozpustí a až začnou vonět, odstavíme. Pokud by se oddělili od tuku, tak nalijeme trochu mléka a provaříme. Až trochu vychladnou, smícháme s kaší.
Zeleninu uvaříme do měkka, výborný je vařit ji v páře.
Nadrobno nakrájíme uvařenou zeleninu, vajíčka, salám, cibuli a kyselou okurku.
Dáme ke kaši, přidáme hrášek, majonézu nebo tatarku, plnotučnou hořčici, osolíme trošku opepříme a pořádně promícháme. Podle potřeby dosolíme.
Poznámka
Mažeme na veku a zdobíme jako chlebíčky