- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na cokoli podle "babičky" jsem už alergická. Stejně jako "vysněná" dovolená, koupelna a pod. Tím že se tam připlácne "Od babičky" se získá co ?
To víte, když jsem vyplňovala políčko "název receptu", mohla jsem tam asi zadat Perníčky tety Jenky, nebo Perníčky dědy Lebedy, ale vzhledem k tomu, že ten recept mám dědictví po babičce, která se jmenovala Marta, napsala jsem tam, co jsem napsala. A co jsem získala? 1000 íček od idnesu. Vaše alergie mne mrzí, snad se to dá léčit. Přeji pěkný den.
Fakt nerada kritzuju, chuti má každý jiné - ale tenhle recept opravdu postrádá logiku.
Těsto s práškem do pečiva potřebuje rychle zpracovat a péct, dokud ten prášek účinkuje. Nevím, jaký má význam ho dávat do těsta, které se dá uležet. Navíc množství dvou celých sáčků na kilo mouky je šílené (ale v tom perníku zřejmě rozleželé koření pachuť prdopeče přerazí).
Pro ty, kdo chtějí nějaký zaručený recept, doporučuju stahnout nějakou starou (předválečnou) kuchařku (Rettigová, Hansigrová, Vávrová, Dumková, Dobrovolná, aj.) a najít si opravdový recept tam.
Vytuněné moderní recepty se nemusí nechávat odležet a perník je měkký, jen to chce halt vědět, co člověk dělá a ne patlat něco "jako babička" (se zbytečnými nesmyslnými přísadami).
Ja uz se na tyhle recepty od babicek (ktere jakoze maji vyvolat dojem fortelu a kvality) divam s rezervou pote, co jsem naivne podle jedne takove internetove babicky varila svickovou. Melo me varovat vice veci (treba to, ze maso varila i s tou zeleninou), ale holt babicka... A pak jsem vse obradne lila do zachodu a sypala do kose.
A když to bude ležet měsíc v ledničce, tak se to nezkazí?
Ne - jen se pak musí důkladně rozválet, protože je část na povrchu tmavší, než vnitřek.
S čím (kyselým) reaguje jedlá soda v receptu?
S ničím. Prostě je to zkažený recept.
Co bych ale opravdu neriskovala, nechávat takové těsto "uležet" měsíc. Autorka se musela zbláznit - měsíc nechat v lednici těsto z másla a vajec? Máslo žlukne - a to je ještě ta lepší varianta. Vejce by taky mohly způsobit nehezkou otravu, pokud to rovnou nezplesniví.
Celkově - zkažený recept. Proboha snad to podle toho nebude nikdo péct.