Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 4 porce
- 1 celé kuře - z toho použijeme na salát prsa a stehna, ostatní necháme na polévku
- 1 bagetu Rustica
- olivový olej
- Podravka sůl
- 3 stroužky česneku - prolisované
- 2 lžičky dijonské hořčice
- citronová šťáva
- tatarská nebo křenová omáčka
- jogurt bílý
- 1 ledový salát a rajčata na ozdobu
- 100 g parmazánu
1. Na plech dáme asi 5 lžic oleje, na to natrháme bagetu, přidáme kuřecí prsa a stehna potřená čenekem a posolíme Podravkou, maso pokapeme olejem. Dáme péci na 200° Celsia dozlatova.
2. Natrháme omyté listy ledového salátu a uděláme si zálivku z oleje - 3 díly, citronové šťávy - 1 díl a 2 lžiček hořčice - vše protřepeme ve sklenici. nalijeme na salát a promícháme rukou, pak rozdělíme na talíře. přidáme kousky upečeného masa a polijeme tatarskou omáčkou s jogurtem.
3. Na závěr posypeme strouhaným parmazánem a ozdobíme rajčetem.
Tip: K tomuto pokrmu se hodí bílé vychlazené víno, např. Rulandské šedé.