Kančí pečené v divokých bylinkách

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Kančí pečené v divokých bylinkách | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce: 

  • libovolné maso z divočáka (kvalitě masa musíme přizpůsobit dobu pečení) 
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 palička českého česneku
  • plná dlaň čerstvého rozmarýnu
  • plná dlaň čerstvého tymiánu
  • 100 g slaniny
  • 0,5 l výrazného červeného vína
  • sůl a pepř
  • bobkový list
  • nové koření

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu z drcených rajčat, na hrubo nakrájeného česneku, lehce pokrájených čerstvých bylinek, nového koření, bobkového listu a mletého pepře. Do této marinády vložíme maso a necháme odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

2. Do pekáče dáme maso i s marinádou, přilijeme víno (tak aby maso bylo částečně ponořené) a vše osolíme (kdybychom marinádu osolili hned, maso by přišlo o šťávu). Maso lehce posypeme na jemno nakrájeným špekem.

3. Tuto dobrotu pečeme v hodně vyhřáté troubě 1,5 - 2 hodiny (podle velikosti a kvality masa). Podle potřeby dále podléváme vínem.

Tip: Jako příloha se báječně hodí pečené brambory a fazolové lusky na anglické slanině. Ty připravíme tak, že na oleji orestujeme cibuli, česnek a na jemno nakrájenou anglickou. Pak přidáme fazolky a cca 10 min dusíme.

Autor:

Nejčtenější

Nevěra přináší víc bolesti než radosti, říká psychoterapeutka

Nora Vlášková, psychoterapeutka

Vystudovala práva, pracovala i s nejtěžšími zločinci propuštěnými z vězení. Po narození dětí zvolila Nora Vlášková...

Rebelství vévodkyně Meghan. Co vše dělá proti královským pravidlům

Vévodkyně Meghan (Peacehaven, 3. října 2018)

Přivdala se do královské rodiny, která ji vřele přijala. Mladý pár obdivují miliony lidí a fandí mu i proto, že Meghan...

Příběh Anny: Nechci být vnuččinou chůvou, dcera to nechápe

Ilustrační snímek

Dceru jsem od jejích deseti let vychovávala sama. Nemohly jsem si příliš vyskakovat, i tak jsem se dceři snažila dát,...

Měsíce jsem řešila ekzém, diagnóza však zněla Hodgkinův lymfom

Šárka Šteinochrová založila neziskovou organizaci Maminy s rakovinou.

To, co začalo jako svědivý ekzém, se pro mladou maminku Šárku Šteinochrovou změnilo v noční můru zvanou Hodgkinův...

Leklá ryba, otlapkávač nebo svazek mrkví. Co prozradí podání ruky?

Podání ruky

Vlastně na tom nic není. Vždyť dneska se ruka podává pořád – při pozdravu, seznamování, gratulacích, kondolencích nebo...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Houbový tatarák na topinkách

Houbový tatarák na topinkách

Máte rádi houby? Pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na houbový tatarák s topinkami.

RECEPT DNE: Kuře pečené po francouzsku

Pečené kuře po francouzsku

Pečené kuře je oblíbené jídlo. Vyzkoušejte náš recept na kuře po francouzsku a uvidíte, že si pochutná celá rodina.

RECEPT DNE: Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Karbanátky jsou ideální jídlo na cesty. Pokud tak plánujete výlet, můžete si je den dopředu udělat a vzít s sebou.

Moje dcera má dvě mámy. Mám na to právo?
Moje dcera má dvě mámy. Mám na to právo?

Jsem mámou jedné úžasné holčičky, která si žije ve svém batolecím světě a nic ji netrápí. To však bohužel nemohu úplně říct o sobě, tak jsem se rozhodla se ze svých obav a pochyb aspoň vypsat.

Najdete na iDNES.cz