Radní projednají novou tramvajovou trať, povede z Pankráce na Budějovickou

  16:04aktualizováno  16:04
V příštím týdnu pražští radní projednají možnost nové tramvajové tratě ze zastávky Pražského povstání na Pankrác a dále na Budějovickou. Vzniknout by mohla v letech 2025 až 2027. Praha také plánuje novou trať do Slivence a na Libuš.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Na 1,5 kilometru dlouhé trase budou tři zastávky, a to Pankrác, Zelená Liška a Budějovická. Na Pankráci a Budějovické vznikne nový přestup mezi tramvají, autobusy a metrem. Náklady by se mohly pohybovat okolo 700 milionů korun.

„V případě urychlení přípravy projektu lze uvažovat s realizací záměru v období 2023 až 2024. Podmínkou takového urychlení je stabilizace technického řešení podrobnou studií během roku 2019,“ píše se v dokumentu.

„Jedná se o odhad, je nutné počítat se zpřesněním této sumy dalšími stupni projektu,“ píše se v materiálu.

K tomu, aby trať mohla vzniknout, je nutné vytvořit novou tzv. variantní studii. Tu dostane od města za úkol vypracovat Dopravní podnik (DPP).

„Již existující práce z roku 2007 nevyhovuje z hlediska současných požadavků na veřejný prostor,“ píše se v materiálu. Detailnější práci z roku 2011 je pak nutné koordinovat s projektem ke stavebnímu povolení trasy metra D.

Tramvajové tratě by měly nově vést také do dalších lokalit. Prodloužena bude trať z Divoké Šárky na Dědinu či z Modřan do Libuše. Tramvaje pojedou nově z Barrandova do Slivence a v plánu je také trať z Malovanky na Strahov, z Podbaby do Suchdola a od Vinohradských hřbitovů na Sídliště Malešice.

Autoři: ,

Nejčtenější

Bouřky se přehnaly nad Českem, zasáhly hlavně střední a východní Čechy

Sobotní bouřka v Jihlavě. (16.6.2019)

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm hrozí v neděli odpoledne v Moravskoslezském, Olomouckém a částečně Zlínském...

Dostali se na vysněný obor. Technická chyba, přijati nejste, oznámila škola

Budova Vysoké škola ekonomické v Praze

Téměř tři stovky uchazečů o studium na jedné z fakult pražské Vysoké školy ekonomické žily přes dva dny v přesvědčení,...

Praha 6 vyhlásila dopravní nouzi, trpí pod náporem vozidel

Kolony v Praze během dočasného uzavření tunelu Blanka. (11. dubna 2018)

Městská část Praha 6 ve čtvrtek vyhlásila Stav dopravní nouze. Návrh odsouhlasilo 29 z 38 přítomných zastupitelů. Ti...

Trampové nechali kamaráda vozíčkáře u lomu Amerika, zůstal tam dvě noci

Vozíčkář zůstal dvě noci u lomu Amerika, nechali ho tam kamarádi. (17. 6. 2019)

U lomu Velká Amerika na Berounsku zůstal po dvě noci opuštěný vozíčkář, který se sám nedokázal dostat pryč. Podle...

Pacientku nechali ležet šest hodin na chodbě. Nemocnice pochybení popírá

Nemocnice chodba

Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov nechala na nemocniční chodbě ve středu ležet postarší ženu šest hodin. Alespoň...

Další z rubriky

Výbuchy, zranění. Obchodní dům na Smíchově cvičně obsadili teroristé

Pražská policie nacvičovala zásah při teroristickém útoku na Smíchově....

Policisté od půl jedné v noci trénovali v obchodním centru na pražském Smíchově zásah při teroristickému útoku. Bylo to...

Naše věže na Žižkově rušit nebudou, říká na svůj návrh Eva Jiřičná

Eva Jiřičná má ateliér v Praze i v Londýně. Podle jejího návrhu vznikla...

Na místě žižkovského Telecomu chce developer Central Group stavět tři věže podle návrhu architektky Evy Jiřičné....

U Mladé Boleslavi hořela konstrukce haly, během zásahu se zranil hasič

U Mladé Boleslavi hořela v úterý ráno konstrukce haly. (18. 6. 2019)

U Bezděčína u Mladé Boleslavi hořela konstrukce haly. Na místo přijelo sedm hasičů, kterým se požár podařilo uhasit....

Školní jídelny jsou zaostalé: Děti nedostávají dost jídla a živin, říká studie
Školní jídelny jsou zaostalé: Děti nedostávají dost jídla a živin, říká studie

Státní zdravotní ústav (SZÚ) informoval o tom, že stravování ve školách je zastaralé a skladba jídelníčku neodpovídá současnému způsobu života. Ze studií vyplývá, že ve školních jídelnách děti nedostávají stravu, která by odpovídala doporučení výživových hodnot a liší se i gramáž porcí. Proč tomu tak je?

Najdete na iDNES.cz