Motorkář nedobrzdil před vyfrézovaným úsekem, narazil do auta s vozíkem

  • 36
Záběry hrůzostrašné nehody motorkáře, která se stala nedávno na Svitavsku, zveřejnili nyní policisté. Na videu je vidět, jak rozjetý stroj zezadu narazil do přívěsného vozíku za autem, které zpomalovalo před vyfrézovanou silnicí.

Z videa sice vyplývá, že motorkář se snažil na poslední chvíli zpomalit, ale srážce už zabránit nedokázal. Nehoda se stala na silnici I/43 ze Svitav na Brno.

„Devětatřicetiletý muž si s největší pravděpodobností nevšiml, že vjíždí do úseku se sníženou rychlostí, kde se opravuje vozovka. Nedodržel dostatečnou bezpečnou vzdálenost a narazil do přívěsného vozíku za Peugeotem Partner,“ řekl mluvčí svitavské policie Ondřej Zeman.

Přestože nehoda vypadá děsivě, vyvázl motocyklista jen s lehčím zraněním.

Policisté škodu na vozíku a motorce vyčíslili na 45 tisíc korun. Motocyklista nebyl pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek.

To, že za podobnými karamboly stojí nepozornost, ukázala i nedávná kontrolní akce, do které se v Pardubickém kraji zapojilo přes 130 policistů.

Hlídky zastavily zhruba tisíc řidičů, u kterých zjistily jednaosmdesát přestupků. Případů, kdy se řidiči nevěnovali řízení, bylo čtyřiadvacet.

„Ostatní porušovali rychlost, dále jsme zjistili nevyhovující technický stav vozidel, nepoužití bezpečnostních pásů,“ uvedl koordinátor prevence krajské policie Jiří Tesař.

Dodal, že při bezpečnostní akci policisté ve dvou případech odhalili užití návykových látek a přistihli jednoho opilého řidiče.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz