Éčka prodlužují trvanlivost potravin, vylepšují barvu a lesk, zvýrazňují a upravují jejich chuť. Zdají se nepostradatelná. Zároveň jsou opředena zkazkami a mýty a zorientovat se v nich není snadné. | foto: Depositphotos

Seznamte se s „éčky“. Věčný terč mýtů, kterého se není třeba bát

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Prodlužují trvanlivost potravin, vylepšují barvu a lesk, zvýrazňují a upravují jejich chuť. Zdají se nepostradatelná. Zároveň jsou opředena zkazkami a mýty a zorientovat se v nich není snadné. Seznamte se s „éčky“.

Mohl by to být novodobý vtip. Sešli se příslušníci tří národů na pustém ostrově a jediné, co mají, je krabice zabalených potravin. První se na ni vrhne s nadšeným výskotem „je to zdarma!“, druhý pročte seznam emulgátorů a odmítne se jídla dotknout, protože by mohl umřít, třetí zkontroluje složení a zaraduje se: „Tam je tolik konzervantů, že budu žít věčně!“ 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se