Diskuze

Mňam, to je dobrota aneb co dokáže E621

Stačí nabrat jen malou lžíci a jazyk okamžitě pozná příjemnou, moc příjemnou chuť. A přitom stačila jen malá kostička bujonu. Jenže příjemnou chuť nedodávají kila masa, jak se snaží vsugerovat výrobci, ale velice rozšířená chemikálie: glutaman sodný neboli E621.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Phantom2005

25. 8. 2009 9:17
Jo jo, staré ...

... dobré umami

0 0
možnosti
I

IgorAlelujev

21. 8. 2009 11:30
Uz existujou studie

ze je to laciná náhrazka za vyjagru!!!!!

0 0
možnosti
J

janys

11. 8. 2009 10:45
Více info na...

http://www.e621.net :D

0 0
možnosti
DL

Psychor

11. 8. 2009 1:48
Glutaman sodný

Glutaman sodný může na některé osoby působit jako lehký halucinogen... doporučuji R^

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

11. 8. 2009 9:03
Re: Glutaman sodný

Radím ti dobře, neber si to před tím fotbalem, pak z toho blbneš...

0 0
možnosti
LN

Hrochomut

10. 8. 2009 20:56
čínská bistra

autorka zmiňuje "některá čínská bistra" jako místo, kde se zakrývá špatná kuchyně.. proč? Nemyslím si, že by průměrná úroveň českých bister byla v tomto nějak lepší, spíš naopak.. v českých je to taky ošizené a ještě k tomu dražší..

0 0
možnosti
KT

Kartony

10. 8. 2009 20:29
Glutaman sodný je sůl kyseliny glutamové

což je jedna z aminokyselin, které jsou potřebné pro lidské tělo. To že vyšší dávky mají negativní účinek nic neznamená, protože vitaminy A, E, a D jsou na tom stejně, jsou to také Ečka, hlavně přidávaná do margarinů. Všeho moc škodí a to platí pro všechno, i pro vodu.

Byl jsem v Číně a v čínských restauracích je čisto; to jenom v těch vietnamských bufetech u nás je špína.

0 0
možnosti
S

sanshi9

10. 8. 2009 17:05
no

chutí je tuším 5 - slaná, sladká, horká, štiplavá a kyslá..

a sojová omáčka žiadny glutamán neobsahuje..

to že je na magi napísané že to je sojová omačka ešte neznamená že to je sojovka..

0 0
možnosti
VS

qwerty.cz

10. 8. 2009 18:32
Re: no

šest: slaná, sladká, hořká, kyselá, trpká a pálivá. Indové vědí.

0 0
možnosti
PK

catt0013

10. 8. 2009 14:16
opsaná wikipedie

Autorka dokázala skvěle převést článek z wikipedie do zpravodajského tónu a nepřidat vůbec nic navíc. Gratulujeme

0 0
možnosti
NE

kibl96

10. 8. 2009 14:55
Re: opsaná wikipedie

ty woe

fakt ze jo, to je fakt vysmech. asi zacnu delat do novin

0 0
možnosti
PM

Polárníliška

10. 8. 2009 14:16
Tak jsem se inspiroval článkem

a asi po dvou měsících si zašel na čínu, ze které glutamát kape, no a oblizoval jsem se až za ušima...R^

0 0
možnosti
R

risan

11. 8. 2009 10:19
Re: Tak jsem se inspiroval článkem

myslím že baštit kobylky a šváby je mnohem lepší než tučná prasata, psy a kočky . jinka u nác nic moc, ale v celém světě jsou čínské restaurace zárukou dobré kvality, obrovského množství za velmi přijatelnou cenu a taky zárukou, že se z jídla nepodělám ..

0 0
možnosti
DD

Damik

10. 8. 2009 13:17
bláboly

To jsou tu zase bláboly. Koukám, že každý druhý přispivatel má nobelovku za lékařství a k tomu jednu návdavkem za chemii.

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

10. 8. 2009 13:45
Re: bláboly

A vás trápí, že nerozumíte ničemu? :-P

0 0
možnosti