Muzikál Donaha!

Muzikál Donaha! - Muzikál Donaha! připravuje pražské Divadlo na Vinohradech. | foto: Divadlo na Vinohradech

Herci předvedou v divadle sexy striptýz

V pražském Divadle na Vinohradech se diváci dočkají pánského striptýzu. Režisér Radek Balaš tam se souborem připravuje muzikál Donaha!. Premiéra bude v pátek 9. prosince.

Půjde o dojemný příběh šestice nezaměstnaných ocelářů, kterým se nedaří najít práci, a proto se v zoufalé snaze něco dělat rozhodnou založit vlastní striptýzovou skupinu.

Musí překonat stud, zábrany a vlastní limity, aby znovu našli svoji důstojnost. Je to "šest statečných" - obyčejných hrdinů, kteří se nechtějí cítit v životě odepsaní. Cesta k vytouženému úspěchu není jednoduchá.

"Téměř každý z nás zažil situaci, kdy buď neměl práci vůbec nebo vykonával práci neodpovídající jeho ambicím, a to je téma muzikálu," uvedla dramaturgyně Jolana Součková.

Podle jejich slov není třeba se obávat žádných vulgarit, naopak, předností muzikálu je chytrý humor, nadsázka a především skvělá, jazzem silně ovlivněná hudba Davida Yazbeka.

Jednu z rolí vytvořila herečka Jiřina Jirásková, pro kterou to bude premiéra v muzikálu vůbec. "Určitě jsem už v nějaké inscenaci zpívala, protože zpívám velmi ráda, ale ve vyloženě muzikálovém představení jsem nikdy neúčinkovala - ani v Divadle na Vinohradech ani nikde jinde," míní.

Jiřinu Jiráskovou v roli Jeanette bude alternovat Jana Hlaváčová. "Obdivuju své mladší kolegy za to, jak tančí a zpívají, museli například nacvičit vysoké hlasové polohy, které jim nejsou vlastní, či trénovat nesnadné choreografie," míní herečka.

V hlavních rolích diváci uvidí Filipa Blažka, Jana Battěka nebo Josefa Lásku, Zlatu Adamovskou, Jiřího Plachého, Michala Novotného, Pavla Rímského, Simonu Postlerovou a další.