Křest knihy a DVD seriálu Dobrá čtvrť

Křest knihy a DVD seriálu Dobrá čtvrť. (11.11.2005) | foto: Dalibor PuchtaiDNES.cz

Druhá Dobrá čtvrť se napíše i „na rakev“

  • 1
Režisér Karel Smyczek a protagonisté seriálu Dobrá čtvrť pokřtili v pražském Luxoru vedle DVD i knižní podobu seriálu. Kmotrou byla Magdaléna Dietlová.

Snímky ze křtu najdete ve fotogalerii.

Křtu se společně s režisérem a scenáristkou Lucií Konášovou zúčastnili i herečka Jiřina Jirásková, Zdeněk Žák či Milan Šteindler. Nechyběli ani příslušníci mladší generace.

"Představovat seriál Dobrá čtvrť je zbytečné, protože se zařadil mezi nejúspěšnější seriály z dílny České televize," uvedl mluvčí ČT Martin Krafl. Podotkl, že průměrně se dívalo se Dobrou čtvrť přes 1,6 milionu diváků.

"Přeji, aby měl seriál hodně diváků," popřála kmotra Magdaléna Dietlová v okamžiku, kdy první kapky šampaňského zkropily knihu a DVD.

Knihu vydalo nakladatelství Práh a je členěna do kapitol. Časový sled zápletek odpovídá jednotlivým dílům. Trojdisková edice DVD Dobrá čtvrť obsahuje všech jedenáct dílu i speciální bonusy.

Všechny příznivci seriálu se mohou těšit na pokračování, opět z pera Lucie Konášové. "V druhém pokračování píšu scénář na tělo, herce bych vůbec neměnila," uvedla scenáristka. A zároveň slíbila, že se diváci mohou těšit i na nové tváře.

Těžkým úkolem by molo být oživit matku kantorky, kterou ztvárnila Jiřina Jirásková? "Tak mi tu roli napíše místo na tělo na rakev," vtipkovala herečka.

Zatímco se křtila kniha, v knihkupectví se už vytvořila pořádná fronta lidí čekajících na autogram od svých oblíbených herců.