Za nezájmem o koncert Sashy stojí zasedání MMF

Účastníkům zasedání Mezinárodního měnového fondu zahrála v pondělí večer v Rudolfinu při koncertě nepřístupném veřejnosti Česká filharmonie s šéfdirigentem Vladimirem Ashkenazym. Pražské publikum naopak zřejmě kvůli zasedání přišlo o vystoupení německého popového zpěváka Sashy, které bylo plánováno na dnes, ale v srpnu je pořádající agentura po dohodě s interpretovými manažery zrušila.

"Důvodem zrušení Sashova koncertu byl jednak nízký prodej vstupenek, jednak hysterická kampaň našich osvícených úřadů a sdělovacích prostředků týkající se situace v Praze v týdnu zasedání Mezinárodního měnového fondu - tedy právě v době plánovaného vystoupení Sashy v Praze," uvádí agentura 10:15 Promotion na svých internetových stránkách. O možném náhradním termínu se podle ní jedná.

Naproti tomu, že během výročního zasedání MMF mnohá pražská divadla zrušila představení, připravilo Národní divadlo pro své diváky speciální nabídku. V úterý 26. září večer uvede úspěšný baletní dvojvečer z dílny choreografa Libora Vaculíka a režiséra Jozefa Bednárika Malý pan Friedemann/Psycho, a to za "speciální" cenu 20 korun. Má jít o poslední představení inscenace v letošním roce. Na repertoáru se pak objeví až v únoru 2001.

Uzavřeny jsou v těchto dnech také některé galerie a památky včetně Vyšehradu a Lorety. Muzeum Antonína Dvořáka bude zavřeno od 26. září do 1. října. Jeho ředitelka Jarmila Tauerová sdělila, že z technických důvodů.

Německý zpěvák Sasha.

Německý zpěvák Sasha

Německý zpěvák Sasha přichází se svou druhou deskou ...You.

Portrét německého zpěváka Sashi, který vydává nové CD ...You.

Zpěvák Sasha, který vydává nové CD a 25. 9. 2000 zahraje v Praze ve Sportovní hale.