Praha 10.2.2020 MF Praha iDnes koncert Lindemann O2 Universum Foto MAFRA Tomáš...

Praha 10.2.2020 MF Praha iDnes koncert Lindemann O2 Universum Foto MAFRA Tomáš Krist | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Žádná reklama, dokud se skandál nevysvětlí. Rammstein narazili u vydavatele

  • 19
Hudební vydavatelství Universal Music Entertainment přerušilo spolupráci s německou kapelou Rammstein, jejíž zpěvák Till Lindemann čelí obviněním ze sexuálního násilí. Firma oznámila, že nebude dělat reklamu na alba metalové skupiny.

„Obvinění vůči Tillu Lindemannovi nás šokovala a máme největší respekt vůči ženám, které se v tomto případu tak odvážně veřejně vyjádřily,“ uvedla nahrávací společnost v prohlášení, o němž informovala agentura DPA.

„Jsme přesvědčeni, že plné vysvětlení obvinění, i ze strany úřadů, je bezpodmínečně žádoucí a musí být také v zájmu celé skupiny,“ uvedla firma. „Poté, co obvinění vešla ve známost, jsme až do odvolání přerušili marketingové a propagační aktivity týkající se nahrávek skupiny,“ uvedla společnost.

Po zprávách o obviněních Lindemanna zahájilo berlínské státní zastupitelství vyšetřování zpěváka kvůli podezření ze sexuálních deliktů a distribuce drog. Založeno je na trestních oznámeních třetích osob, které se přímo neúčastnily vyšetřovaných událostí.

Posedlá Lindemannem. Ženy zpěvákovi Rammstein dodávala fanynka z Ruska

V uplynulých týdnech německá média přinesla řadu svědectví mladých fanynek kapely Rammstein o nevhodném chování 60letého frontmana skupiny a jeho spolupracovníků. Podle těchto svědectví mladé ženy dostaly pozvánky do zázemí koncertů či na večírky po koncertech. Tvrdí, že jim bylo naznačeno, že se očekává, že budou mít pohlavní styk s Lindemannem. Některé ženy také vyjádřily podezření, že dostaly drogy, aniž by o tom věděly. Minulý týden zpěvákovi právníci uvedli, že všechna tvrzení jsou falešná.

29. března 2019

,