Jan Bendig skončil na červeném koberci posypaný moukou.

Jan Bendig skončil na červeném koberci posypaný moukou. | foto: Profimedia.cz

V depresi kvůli mouce. Jan Bendig odložil březnový koncert v O2 universu

  • 143
Jan Bendig měl 16. března vystoupit v pražském O2 universum. Jak ale oznámil na svém Facebooku, koncert se odkládá na 30. listopadu 2024, přičemž zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Důvodem přeložení je podle zpěvákových slov kauza „mouka“.

„Ačkoliv si stále stojím za tím, že v ní nemám prsty, tak mi tato kauza vzala neskutečně moc energie a psychické pohody, kterou jsem potřeboval na následné taneční i pěvecké zkoušky. Připravujeme pro vás totiž zbrusu novou, více než 2,5 hodiny dlouhou show, při které budu tancovat, zpívat, létat ve vzduchu a dělat náročná artistická čísla. Koncert chci velkolepý, větší než byl ve vyprodaném loňském Foru Karlín a hlavně si ho chci s vámi naplno užít,“ píše Bendig v prohlášení na svém facebookovém profilu.

Dodává ještě, že mu stav duše nedovoluje se na koncert plně soustředit, neboť „je myšlenkami úplně jinde“. Koncert v O2 universu měl a má podle Bendigova vyjádření být okamžikem, k němuž směřovalo veškeré jeho úsilí a snažení, tudíž nechce vystupovat v psychické nepohodě.

22. února 2024

„Chci si teď oddychnout a nabrat energii. Letos nás toho společně čeká opravdu hodně. Doufám a věřím, že u toho budete se mnou. A to i v sobotu 30. listopadu, kdy si užijeme nezapomenutelný večer v pražském O2 universu,“ uzavírá Jan Bendig.

Incident, který umělce dostal do psychické nepohody, se odehrál v listopadu 2023 na předávání Českých slavíků. Na červeném koberci Jana Bendiga kdosi posypal moukou, přičemž později se objevily informace, že šlo o dohodnutou akci. Případem se začala zabývat policie a oběma aktérům hrozí pokuta 50 tisíc korun za křivé vysvětlení. Jan Bendig ovšem trvá na to, že s nikým nic podobného nedomlouval.