Tereza Voříšková v seriálu Dabing Street

Tereza Voříšková v seriálu Dabing Street | foto: Mikuláš Křepelka, Česká televize

VIDEO: Také z klipu k Dabing Street čiší kouzelná naivita „devadesátek“

  • 13
Postavy z malého dabingového studia Zero si získaly věrné diváky a mnoho fanoušků již nyní seriál Dabing Street označuje přívlastkem kultovní. Proto se tvůrci rozhodli je odměnit. K písni Rain od Jana Ponocného a Johna Rileyho, jež zní v závěrečných titulcích, sestříhali videoklip. Uvádíme jej v premiéře.

Příběh Evy, Pavla, Karla, Lady a Davida ze studia Zero se odehrává v roce 2001 a pocitově je zasazený v devadesátých letech. Podle režiséra Petra Zelenky je to totiž poslední období, o kterém má cenu vyprávět – charakterizuje je určitá kouzelná naivita a zároveň zápal pro věc.

„V seriálu zaznějí kytarové skladby nejrůznějších existujících či již zaniklých kapel, od K’s Choice po P. J. Harvey, ale i takové lahůdky jako dávno rozpadlá norská smíšená skupina Punishment Park či ve znělce Dinosaur Jr. O další rovinu hudby se postaral Jan Ponocný a já jsem mu za to neskonale vděčný,“ říká Zelenka. Píseň nahrála kapela Circus Ponorka.

„Hudba pro Dabing Street asi není typická hudba pro komediální žánr, protože tam je i dost dramatických situací, byť natočených s nadsázkou. Ale díky tomu jsem si mohl hudbu udělat skladatelsky pestřejší a spojil jsem to všechno použitím určitých nástrojů v určitých situacích, což samozřejmě divák nevnímá a ani nemá vnímat, aby ho to neodtrhávalo od příběhu, a rozdíl by poznal teprve, když by tam ta hudba nebyla,“ dodává Ponocný.