Boskovice 2001 - foto 1

Boskovice 2001 - foto 1 - Návštěvníci festivalu Boskovice 2001. | foto: Lubomír Stehlík

Boskovický festival poněkud zmohlo vedro

  • 2
Úporné vedro, hudební program orientovaný víceméně na módní vlnu world music a o něco méně návštěvníků než obvykle - tak by se dal stručně charakterizovat devátý ročník festivalu Boskovice 2001, který v neděli skončil večerní projekcí v letním kině. "Přesné počty návštěvníků ještě nemáme, ale odhadujeme je tak na tři a půl až čtyři tisíce," uvedla Jana Michalová za pořádající Unijazz. Čtyřdenní kulturní maraton letos působil hlavně poněkud ospale.
Zatímco v loňských ročnících po místní židovské čtvrti, kvůli níž se festival vlastně koná, proudily davy lidí, letos bylo v ulicích téměř vymeteno. Stejně tak v parku přiléhajícím ke skleníku, kde bylo vždycky nejživěji. "V takovém vedru se člověku nic nechce, ani chodit," zhodnotil situaci jeden z odpočívajících.

Oproti podhradí to během dne žilo nejvíc - kromě restaurací - na boskovickém hradě. V sobotu a neděli sem zájemci mířili na tradiční divadelní přehlídky, stín pak poskytl velký "taneční" stan, který zde poněkolikáté rozbil brněnský soundsytem THC.

Život se v Boskovicích probouzel hlavně k večeru, kdy velká část lidí mířila na koncerty do letního kina. "Lepší byl ten páteční. Gothart a maďarský Másfél mě opravdu dostal," hodnotila těžiště festivalu třiadvacetiletá Dana Koudelková z Brna. "Patrně největší úspěch zaznamenal koncert zpěvačky Laurie Amat a všechna vystoupení v klubu Sklepy," dodává Jana Michalová. Zchladit se zašli návštěvníci i na filmové projekce či na výstavy v Muzeu Boskovicka.

Pořadatelé říkají, že letošní ročník neměl převýšit předcházející; veškeré síly už vkládají do příprav příštího, jubilejního desátého ročníku. I tak jsou podle slov Jany Michalové s devátým pokračováním spokojeni.