Sopranistka Gabriela Beňačková | foto: Relative PR

Rusalku i Její pastorkyňu v Praze zazpívá Gabriela Beňačková se svými svěřenci

  • 1
Světoznámá sopranistka Gabriela Beňačková zazpívá v pražském Obecním domě společně se svými svěřenci, mezzosopranistkou Ester Pavlů a tenoristou Jakubem Pustinou. Během večera zazní melodie od Antonína Dvořáka, Leoše Janáčka, Richarda Wagnera i Richarda Strausse. Koncert se koná 5. března.

Kromě několika premiérových duetů se posluchači mohou těšit především na slavnou Jenůfu neboli Její pastorkyňu, kterou Beňačková přednesla na pódiích po celém světě včetně slavné Carnegie Hall v New Yorku.

„Jsem velmi pyšná na oba talentované sólisty, které jsem si k tomuto koncertnímu vystoupení přizvala. Spolupracuji s nimi již delší čas, a mohu tak sledovat jejich pokroky a úspěchy,“ komentuje výběr svých kolegů Beňačková, která za svou kariéru vystoupila po boku Plácida Dominga či José Carrerase.

Ester Pavlů vystudovala konzervatoř a AMU. Kromě českých operních scén vystupovala v představení Mystérie de Noël v Grand Théâtre du Puy du Fou ve Francii. Její kolega Jakub Pustina se původně věnoval chemii, nakonec se však rozhodl pro zpěv. Zpíval v bratislavském Národním divadle i Státní opeře v Praze. Společně s Beňačkovou natočil album Sogno.

Hlasy Beňačkové, Pavlů a Pustiny doprovodí Český národní symfonický orchestr, který letos slaví čtvrtstoletí své existence. Zahraje pod taktovkou slovenského dirigenta Dušana Štefánka. Koncert se uskuteční v pondělí 5. března od sedmi hodin večer.