Záběr z filmu Zloba: Královna všeho zlého

Záběr z filmu Zloba: Královna všeho zlého | foto: Falcon

Angelina Jolie coby Zloba sesadila z trůnu Jokera, zlákala 72 tisíc lidí

  • 0
Premiérová pohádka Zloba: Královna všeho zlého, v níž se do hlavní role kouzelné panovnice temných blat vrátila Angelina Jolie, ovládla víkendová kina nejen v zámoří. V Česku našla 72 tisíc diváků, čímž po třech týdnech ukončila kralování Jokera.

Ovšem Zloba měla k dispozici 146 kin, kdežto Joker už jen 84 sálů, do nichž přesto přivedl 65 tisíc zájemců. Stačilo to na druhou příčku, celkem už má portrét komiksového zlosyna v Česku přes tři sta tisíc diváků a celosvětově tržby kolem tři čtvrtě miliardy dolarů.

Třetí příčku víkendové statistiky u nás obsadila s odstupem animovaná komedie Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon, kterou zvolilo na osm tisíc návštěvníků.

S hodnotami kolem sedmi tisíc diváků se přetahují o pořadí hned tři tituly, konkrétně americká sci-fi Blíženec a dva domácí snímky, milostný Román pro pokročilé a tragikomická Národní třída.

Z českých děl se do dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů vešlo ještě několik položek, mezi nimi romantická komedie Přes prsty, premiérová road movie Staříci, příběh Pražské orgie i drama Nabarvené ptáče, které má po šesti týdnech přes osmdesát tisíc diváků.

V celkových tržbách bodujících titulů stojí nejvýše Tarantinovo retro Tenkrát v Hollywoodu, za něž fanoušci nechali v pokladnách 68 milionů korun. Se 62 miliony korun následuje Lví král a zatím třetí místo si drží Joker.