Hrdinové seriálu Futurama | foto: TV Prima

Seriál Futurama chystá nové díly, fanoušci žádají návrat hlasu Bendera

  • 17
Streamovací služba Hulu oživí kultovní seriál Futurama. Dvacet nových epizod animované sci-fi pro dospělé chystají opět David X. Cohen a Matt Groening, kteří krom Futuramy stvořili Simpsonovy, vrátí se i původní herci - jen John DiMaggio, jenž mluvil robota Bendera, mlčí.

Zatímco herci Billy West, Katey Sagalová, Tress MacNeilleová, Maurice LaMarche, Lauren Tomová, Phil LaMarr a David Herman už návrat ke svým postavám potvrdili, John DiMaggio, jenž vedle Bendera daboval i několik vedlejších figurek, své rozhodnutí stále oddaluje.

Podle hollywoodských zdrojů producenti doufají, že se DiMaggio připojí, jinak jsou připraveni najít pro Bendera jiný hlas. Právě zhýralý robot, který pije, kouří, krade a prohání ženy, patří k nejmilovanějším charakterům Futuramy.

Fanoušci se na sociálních sítích snaží herce přesvědčit, aby se k pokračování přidal. „John DiMaggio se musí vrátit coby Bender, jinak vzkříšení Futuramy není dobrá zpráva,“ píše jeden a další se připojuje s výzvou k producentům: „Tak mu zaplaťte!“

DiMaggio pouze svým ctitelům poděkoval za podporu a slíbil, že je o svém rozhodnutí bude informovat. Přitom výroba má začít co nevidět a s premiérou v pořadí již osmé řady Futuramy se počítá v roce 2023.

Příběh smolařského roznašeče pizzy, který je omylem zmrazen na tisíc let a po probuzení najde práci u svého prapotomka v mezigalaktické doručovatelské firmě po boku výstředních kolegů, se zrodil roku 1999. 

V Česku, kde Bendera namluvil Martin Stránský, se začal vysílat o deset let později, ovšem ještě před televizním uvedením si k němu nadšenci na internetu vyrobili titulky. Poslední sedmá série vznikla v roce 2012.