Premiér Jiří Paroubek se vyjadřuje k chystané kampani "nové" ODS

Premiér Jiří Paroubek se vyjadřuje k chystané kampani "nové" ODS - Premiér Jiří Paroubek se vyjadřuje k chystané kampani "nové" ODS. (25.11.2005) | foto: Dalibor Puchta, iDNES.cz

Novoroční přípitek obstarají herci i Paroubek

  • 19
Jak se jednotlivé televize vypořádají s novoročním přípitkem? Každá po svém. Diváky pozdraví seriáloví herci i premiér Jiří Paroubek. Česká televize slibuje překvapení.

"Nova znovu vsadí na tváře z vlastního seriálu - před rokem to byli představitelé Pojišťovny štěstí, letos novoroční pozdrav obstarají herci Linda Rybová, Daniela Šinkorová, Ladislav Potměšil a Roman Zach z Ordinace v růžové zahradě," řekla mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Na Primě se rozhodli poslední vteřiny starého a první chvíle nového roku ponechat bez vzkazu známé osobnosti.

Mluvčí stanice Jana Malíková uvedla, že před silvestrovskou půlnocí pustí divákům sestřih toho nejzajímavějšího z televizního roku na Primě, který se ke konci prolne s časomírou odpočítávající poslední okamžiky roku 2005.

Veřejnoprávní televize nechce prozradit, jak na jejích obrazovkách bude vypadat silvestrovská půlnoc. "Necháváme to jako překvapení," uvedl mluvčí ČT Martin Krafl. Loni pozdravil diváky ČT prezident Václav Klaus, předloni exprezident Václav Havel.

Deset minut před půlnocí vystoupí na "parlamentním" programu 24cz premiér Jiří Paroubek. Podle televize osloví nejen české diváky, ale i všechny občany členských zemí EU - jeho projev v češtině doprovodí titulky v angličtině.

"Ve svém krátkém projevu zhodnotí premiér českou politiku obecně z pohledu členského státu i ve vztahu k Evropské unii jako celku. V závěru osloví diváky svou vizí pro příští rok," informovala Kateřina Zittová z televize 24cz.

Paroubkův projev bude televize opakovat 1. ledna v poledne. Novoroční tradicí je projev prezidenta republiky. Vystoupení Václava Klause tentokrát odvysílají od 13:00 všechny tři celoplošné televize - ČT, Nova i Prima.

Podle dřívější dohody letos projev hlavy státu natočí z Klausovy hradní pracovny Česká televize, která se střídá s Novou.

,